torsdag 24. april 2008

Et reiseteppe som ble til et sjal

For lenge siden var jeg i byen og kjøpte garn til et reiseteppe. Skulle strikke et digert kvadrat i rillestrikk med en heklet kant rundt. Det var en kjedelig jobb - og ble lagt til side.

Ble fasinert av julisjalet i boken Knitters Almanac av Elizabeth Zimmermann - og begynte på det i stedet med det samme garnet. Et reiseteppe kan jo like gjerne være litt spennende. De første rundene gikk unna, mens de siste rundene med nærmere 600 masker på tok noe lenger tid. Nå kan storesøster ta det i bruk enten som en halvsirkel over skuldrene - eller som et teppe

Her er sjalet, teppet eller kanskje duken.....
Kunne også fungert som juletreteppe i litt kraftigere garn.
Hullmønsteret har jeg delvis hentet fra boken og noe jeg har funnet andre steder.

De ytterste rundene i nærbilde. Strikket en "sidelengs" kant i rettstrikk. En lur måte å "felle av" på - men det var utrolig drøyt.

Er forresten veldig fornøyd med Knitters Almanac. Den virket først grå og kjedelig, men det var bare til jeg begynte å lese. Synes Elizabeth Zimmermann har utrolig mange flotte betraktninger både om strikking og livet i sin helhet. Har lært veldig mye nytt innen strikking - jeg som egentlig trodde jeg kunne ganske mye. Har funnet ut at jeg ennå har mye å lære.

3 kommentarer:

 1. For et arbeid du har lagt i sjalet.Imponerende. Nydelig sjal!

  SvarSlett
 2. Hej Solveig
  Tak for kommentaren til mine pulsvanter. Jeg har lige været inde og kigge på din side også. Og sikke nogle flotte pulsvanter du selv har lavet! Og tæppet/sjalet er bare superflot.
  Mvh Kay (strikkeren)

  SvarSlett
 3. Rett og slett nydelig! Og for en jobb, nå får du en glad søster!!:-D

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for