torsdag 18. september 2008

Kjøkkenutstyr i strikking og hakking

Innimellom andre prosjekter har jeg laget noen småting til kjøkkenet. Dette er 2 eksemplarer av den "berømte" Ronillekluten. Laget i Tuva fra Europris på p.nr. 4.

Denne har jeg lenge hatt lyst til å prøve meg på. Strikket i to-farget patent fra et mønster jeg hadde i samlingen min. Fargene dominerer på hver sin side. En ganske tidkrevende teknikk, men ikke vanskelig. Ble ikke fornøyd med kanten, så der skal jeg nok finne på en annnen løsning hvis det blir flere slike kluter. Må teste den først.

Grytekluter i tokrokshakking. Første gang jeg prøver meg på denne teknikken. Spennende å gjøre noe annet i blant. Enkelt mønster som jeg har tatt ut fra et blad en gang i tiden. Beskrivelse av hakking og linker til ulike hakkemønstre står bl. a. på denne siden.

Dette skulle egentlig ha blitt en vaskeklut, men brukte dobbelt garn og hakkepinne nr. 5 så den ble altfor kompakt. Den får gjøre nytten som gryteklut eller gryteunderlag i stedet. Heklet med forkortede rekker i vanlig flat enkrokshakking. Mønster fra 1craftyboy's weblog.

Og mens jeg er på kjøkkenet kan jeg jo vise fram denne flotte skjærefjøla som jeg fikk av min mann for snart 14 år siden. Formet som et avlangt hjerte og i bruk til brødskjæring daglig. Det har satt sine spor. En av mine kjæreste eiendeler på kjøkkenet.

7 kommentarer:

 1. Hakking ser så moro ut, veldig flott det du har laget. Jeg har lyst til å lære meg hakking, og ble inspirert av å se dine prosjekter. Ønsker deg en fin torsdag.

  SvarSlett
 2. Herlig å se hvor enhetlig hakking og strikking kan bli.Den kanten du ikke er fornøyd med skulle sikkert bli fin med en fastmaskekant rundt.
  Kjolen i forrige innlegg er kjempesøt! Herlig å se så mye ulike teknikker!

  SvarSlett
 3. Så mykje flott du har laga sidan sist! Takk for koseleg kommentar i bloggen min!

  SvarSlett
 4. Heisann. Innom på min ukentlige bloggbesøksrunde, for å ønsker deg ei riktig god og fin helg. Her var det masse flott sida sist eg var innom.
  Klem :)

  SvarSlett
 5. Hallo.
  Ja nå har du testet tokrokhakking ser jeg, så fine de ble. Tror jeg må lage noen kluter jeg også, det ser jo så lekkert ut.
  Du lager mye fint, tror nok ikke hendene dine er mye i ro.

  Ha en fin helg med familien din.

  SvarSlett
 6. Det var fine kluter i patent. Jeg har strikket en del og var heller ikke fornøyd med kantene inntil en venninne viste meg hvordan det skulle gjøres. Jeg skal se om ikke jeg kan få lagt noe ut i bloggen i løpet av uken :)

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for