torsdag 4. september 2008

Lekeleire - eller play-dough om du vil

Dette er en populær aktivitet både for små og store. De kan sitte i timevis og lage forskjellige figurer og mønstre av deigen. Det gjør ikke noe at deigen pakkes sammen etterpå, det er nok selve prosessen som er viktig.

Lillesøster har testet ut ulike former og mønstre.

I full konsentrasjon om arbeidet

Og her legges siste hånd på verket. Hva det egentlig skal forestille aner jeg ikke. Det er ikke alltid like lett å noe fornuftig ut av forklaringene hennes. Hun har en livlig fantasi.

OPPSKRIFT

5 dl hvetemel
2 dl salt
2 ss alun (kjøpes på apotekapotek)
1/2 dl matolje
5 dl kokt vann, litt avkjølt
evt. konditorfarge

Det tørre blandes sammen. Tilsett ca halvparten av vannet og matoljen bland det godt inn. (Jeg bruker food-processor) Ta deigen ut på bordet og kna inn resten av vannet litt og litt. Det ser ut til å være altfor mye vann, men det deigen suger det til seg etterhvert. Tilsett evt. konditorfarge og arbeid det godt inn til du får en jevn farge.Også er det bare å sette i gang med "baksten".

Denne deigen er utrolig god og myk å arbeide med - og den kan oppbevares uendelig lenge i plastpose i en tett boks på et kjølig sted. Den kan finnes fram gang etter gang - helt til man finner det mest hygienisk å lage en ny.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for