lørdag 15. november 2008

En veldig BLÅ kjole

For lenge, lenge siden begynte jeg på dette.

Og etter sommerferien var jeg nesten ferdig, men fordi jeg endret litt på mønsteret og heller ikke sjekket strikkefastheten - ble det ferdige prosjektet en "sekk" i stedet for et plagg jeg kunne bruke. Den har derfor ligget halvferdig og gitt meg dårlig samvittighet i flere måneder.

Løsningen ble å sy den inn i sidene med maskin, og klippe av det som ble for mye. Her har jeg merket det som skal bort, nesten 20cm i alt.

Og nå er den klar til bruk - vel og merke en dag jeg ønsker å sette farge på tilværelsen. Fargen er veldig blå. Garnet har jeg fått av ei jeg kjenner. Det er nesten ren Mohair - fra 80-tallet. Strikket på p.nr.6 og oppskriften er fra Sandnes Garn. Men fant ikke heftet på hjemmesiden deres. Det er noen år gammelt, antagelig.

Og her gjør jeg meg til for eldstedatteren som er fotograf, snart tenåring og som stort sett rister på hodet over den strikkende moren sin. Bortsett fra når hun trenger hjelp til håndarbeidet.

7 kommentarer:

 1. Den ble jo fin, da! Koselig å se ansiktet på bloggskribenten også. Fargen var jo bare sååå nydelig, syntes jeg da!

  SvarSlett
 2. Men denne må du da bruke, den ble jo kjempefin!! Fargen er jo flott!!

  SvarSlett
 3. Denne ble kjempefin! Blått en fint, så det er klart du må bruke den!

  Ha en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer, denne ble kjempefin. Også så lurt å sy den inn, i stedet for å rekke den opp. (noe jeg synes er nesten umulig med mohair garn).Sikkert stilig med en tynn mørk genser under.

  SvarSlett
 5. Kjempefin kjole. Jeg kan ikke gå i strikkekjoler. Passer ikke min fasong. Hadde nok ikke hatt tålmodighet til å strikke en kjole til meg selv likevel, så det er like greit. Ha ei fin uke.

  SvarSlett
 6. Veldig fin og kledeleg kjole! Eg kan hugse at eg strikka masse i mohairgarn på 80-talet. Då gjekk det unna med tjukke pinnar og enkelt mønster.

  SvarSlett
 7. Jeg må bare beundre deg,kjolen ble jo bare helt flott. Jeg synes fargen er fin også jeg da.

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for