fredag 6. februar 2009

Kerttu-sokker

Er ikke med i sokke-alongen i år, men februarsokkene fristet meg. Fant noe garn som kunne brukes, og plutselig var jeg i gang. Garnet er Raggegarn fra Europris og jeg har strikket på p.nr.3. Denne kombinasjonen har medført både hard hud og blødende pekefinger. Jeg strikket litt stramt siden jeg ikke kan fordra sokker som henger og slenger rundt foten. Til et mykere garn ville jeg nok brukt tykkere pinner, men slikt gammeldags Raggegarn synes jeg er hardt og lite elastisk. Angrer litt på at jeg ikke strikket fra tåa og opp på disse. Måtte skifte til nytt garn midt i tåfellingen. Det hadde vært lettere å tilpasse garnbruken den andre veien. Ellers er jeg fornøyd med sokkene - mønsteret var morsomt å strikke. Mønsteret er Kerttu-socks .

Ellers har jeg kommet over et nyttig tips for å finne ut hvor lange sokkene skal være før man begynner på felling til tå eller hæl. Strikk så mange cm som skonummer delt på to før du begynner felllingen. Det stemmer faktisk ganske bra og er en enkel huskeregel.

9 kommentarer:

 1. Oi,de var kjempestilige! Jeg må nok gå videre fra mine trauste sokker jeg også:). Takk for tipset med lengde før felling! Ha en super-fredag!

  SvarSlett
 2. Hei på deg...
  Mine sokker er kommet på pinnene, disse er så lekkre og fine i hvit også...
  Ha en fin helg...

  SvarSlett
 3. Flott sokker du har strikket. Og de sjalene dine er så flotte. Ha en fin helg

  SvarSlett
 4. Så stilige sokkene dine ble, jeg gleder meg til å strikke dem.
  Må bare bli ferdig med et storprosjekt først.
  Ha en fin helg, og pass godt på snømannen.

  SvarSlett
 5. Flotte sokker.
  Hjertelig takk for godt råd vedr beregning av fotlengde på sokker. Det kan komme godt med den dagen jeg bestemmer meg for å strikke et par sokker :-)

  God helg

  SvarSlett
 6. Takk for hyggelig besøk i bloggen min! Og Kerttu sokkene dine ble kjempefine! Lekre i vinterhvitt, selv om pekefingrene fikk blø litt... Ellers er jeg imponert over alle de flotte sjalene dine :-) Ha en fin uke Babben

  SvarSlett
 7. Sokkene ble nydelige i offwhite også. Morsomt å se hvor ulike sokkene blir selv om mønsteret er det samme. Ha en god dag.

  SvarSlett
 8. sokkene ble fine. Mønsteret kommer godt frem i hvitt. Smart medtode du har for å få sokken lang nok. Selv tar jeg den bare på foten og tilpasser derretter om den ska være større eller mindre. Men en grei regel du har her. Prøve å huske på den jeg:-)

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for