mandag 23. mars 2009

Blå luer i tre varianter

Margot samler inn luer til kreftrammede på Stavanger Univeritetssykehus. Disse luene skal sendes til henne. Her står det mer om innsamlingen.


Denne luen er heklet i Mystic Stretchgarn fra Gjestal på heklenål nr. 7. Oppskriften jeg har brukt finnes i Guros Hobbykrok. Har heklet mange luer etter dette mønsteret - liker det godt. Det er vanskelig å se mønsteret på dette bildet, men det er litt tydeligere på luene jeg laget i ullgarn. De kan sees her.

Samme garn og pinner som over. Mønsteret har Liv Toril laget og det heter Røde Vifter. Dette må vel heller være blå vifter. Ganske vanskelige å øye på de også.
Siste lue i denne omgang er "Hue med kniplingsopslagning, hulmønster og spiralindtagning" fra Vibeke Linds bok STRIK med nordisk tradisjon. Luen er strikket i Tuva fra Europris på p.nr. 3,5.

Dette er kniplingsopslagning - det plukkes opp masker i kanten etterpå.

Det enkle hullmønsteret ser slik ut

Spiralindtagningen snurrer seg inn mot toppen.

STRIK med nordisk tradisjon kunne jeg forresten godt tenke meg å eie, men den er ikke lett å tak i (utsolgt fra forlaget). Har sett den tilsalgs på engelsk, men synes det er litt dumt å kjøpe en dansk bok på engelsk....

7 kommentarer:

 1. Skikkelig fine luer!!! Godt formål også! Har en lue i tankene selv, men har faktisk aldri strikket noen før. Ha en kjempegod dag!

  SvarSlett
 2. Flotte luer, likte spesielt godt den første. Flott at noe av det man lager kan gå til gode formål, og ikke bare havne skapet.

  SvarSlett
 3. Tre fine luer! Det er et veldig flott initiativ å strikke luer til kreftavdelingen.

  SvarSlett
 4. Oj - det var flotte luer - og selvfølgelig et fint tiltak. Jeg falt også for den første lua, men de var fine alle sammen. Ha en fortsatt fin kveld;-)

  SvarSlett
 5. Flotte luer, som går til en veldig god sak! Tusen takk for linker, jeg har hatt så lyst på noen nye lue oppskrifter, også finner jeg de her hos deg. Supert!

  SvarSlett
 6. Hei. Du har ikke tilfeldigvis mer av mystic stretchgarnet? Jeg har startet et prosjekt jeg ikke blir ferdig med da jeg har beregnet feil og mangler 1 nøste. Om du har send meg gjerne en mail : martine_haave@hotmail.com

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for