søndag 16. august 2009

Første tredjedel av blomsterteppet - med oppskrift

Slik ser det ut foreløpig med de fargerike blomstene. Denne delen er overrakt ei venninne som hadde 40-årsselskap i går - og jeg har lovet henne at resten skal være ferdig før jul. Hun kan jo bruke det over skuldrene så lenge.....

Skal prøve meg på en liten oppskrift - ikke fortvil, det ser mye mer komplisert ut enn det er. Det er bare så fryktelig vanskelig å sette det ned på papiret.

Begynn slik: Hekle 6lm og ta sammen til en ring med en km i første m.

1.omg: Hekle 3lm (=1st), 15st i ringen, slutt med 1km i tredje lm i beg av omg.
2.omg: 6lm, *hopp over 1 st, 1st i neste maske, 3lm*, gjenta *-* 6 ganger til og slutt med 1km i 3.lm (= 8 lm-buer)
3.omg: km i 1.lm-bue, 5lm, 3tr st i lm-buen, 7lm, *4tr st i neste lm-bue, 7lm*, gjenta *-* 6 ganger til og slutt med 1km i 5.lm
4.omg: km i neste m, 1lm, 1fm i neste m, *(4st, 3lm, 4st) i lm-buen av 7lm, 1fm i 3.st*, gjenta *-* 7 ganger til, slutt siste omg på blomsten med å trekke igjennom en tråd av kantfargen i første fm på omg.
Dette er blomsten.
Kanten hekler jeg på følgende måte:
1.omg: hekle 13lm, *1fm i lm-buen av 3lm, 5lm, 1st i fm, 5lm, 1fm i lm-buen av 3lm, 7lm, 1firedobbelt stav i fm, 7lm*, gjenta *-* ut omg, slutt med 1km i 6.lm (av 13)

2.omg: 1km i 1.lm-bue, 3 lm, 6 st i lm-buen, *1 lm, 5 st i neste lm-bue, 1 lm, 5 st i neste lm-bue, 1lm, 7 st i neste lm-bue, 3lm, 7 lm i neste lm-bue*, gjenta *-* ut omg, men slutt med 3 lm og 1km i 3.lm på beg av omg.
3.omg: hekle km til neste lm-bue, 3lm, 2 st i lm-buen, *3lm, 3st i neste lm-bue, 3lm, 3st i neste lm-bue, 5lm, (3st,3lm,3st) i lm-buen i hjørnet, 5lm, 3st i neste lm-bue*, gjenta *-* ut omg. men slutt med 5lm og 1km i 3.lm i beg av omg.
Jeg hekler lappene sammen etterhvert. Dette gjør jeg på den siste omgangen. I stedet for å hekle 3 eller 5lm mellom stavgruppene hekler jeg føst 1lm, så 1km rundt tilsvarende lm-bue på motivet ved siden av og til slutt 1lm før jeg fortsetter med stavene på det motivet jeg holder på med. Hekler sammen i alle lm-buer, når det er 5lm, blir det først 2lm, 1km rundt motivet ved siden av og 2lm.
Litt vanskelig å forklare, men det sparer meg for utrolig mye arbeid i ettertid. En annen har Solveig har laget en god beskrivelse på sammenhekling av sine ruter. Prinsippet er det samme.
Lykke til!

10 kommentarer:

 1. Det var kjempeflotte ruter - tusen takk for oppskrift!

  SvarSlett
 2. den ser fin ut allerede :-)
  hilsen fra Aleksandra

  SvarSlett
 3. Hei du, skal si du er storprodusent av lekre lappetepper :-) Dette blir også kjempefint da. Smart å hekle sammen rutene etterhvert. Lykke til med resten av teppe da :-)

  SvarSlett
 4. Nydelige blomster i teppet ditt. Så fint du skriver ned oppskriften så "amatører" som meg kan prøve seg. Nydelig teppe litt lenger ned også. Jeg er imponert.

  SvarSlett
 5. flink du er...heldig hun som fikk dette, og resten etterpå..var igrunn smart...ha en vakker mandg

  SvarSlett
 6. Så flott det blomsterteppet vert, det er ei flott gave å få:)

  SvarSlett
 7. Kjempeflott teppe :-)
  og for en flott presang !! :-)
  kanskje du vil komme i min 40 årsdag også ?? :-)
  hihi :-)

  SvarSlett
 8. Nydeleg blomsterteppe! Så heldig ho som fekk det :)

  SvarSlett
 9. Hallo, og takk for besøket.
  Ja nå er jeg igang igjen. Det har blitt laget noe i sommer også, men det skal jeg blogge siden.
  Så mye fint det er hos deg, jeg likte det blomsterteppe, og du er jo så grei at du deler oppskriften med oss andre.Men om jeg er så tålmodig som deg vet jeg ikke, men kunne nok tenke meg å prøve på et.
  Ha en fortsat fin uke.

  SvarSlett
 10. Nydelig blomsterteppe! Takk for oppskriften!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for