lørdag 17. oktober 2009

Blått tilbehør og litt konsertreklame

Endelig fikk jeg brukt litt av det sterke blå garnet mitt. Først ute er et englemaskesjal i Kid Mohair - et garn fra 70-tallet. Det er kantet med effefktgarn. Det er stor kontrast mellom det lette mohairgarnet og den relativt tunge kanten.

Englemaskene blir vakrere og vakrere for hver gang jeg hekler dem - er helt enig med andre som sier at det er vanskelig å bli lei av dette mønsteret. Selv om jeg har sagt det før, det ligger en grei beskrivelse på Felisis blogg.

Har også heklet tre blomster som heter Kruset Rose etter en oppskrift fra det danske håndarbeidsbladet "I tråd med tiden". Rosen er også å finne i boken "100 flowers to knit and crochet" av Lesley Stanfield. Dette var en helt annen måte å hekle blomster på enn jeg har gjort før. Blåfargen er ganske fremtredende også her. Har brukt effektgarnet fra sjalet + mohair og et svart-blått metallaktig heklegarn.

Grunnen til at jeg har heklet masse i blått er følgende. Neste helg har amatørkorpset vårt konsert. Mennene skal kle seg i skjorter i blått, lilla og sort. Vi damer skal ha svarte kjoler, gjerne med tilbehør i en av fargene. Kanskje jeg kan bruke noe av dette?

Er det noen som er i nærheten er de hjertelig velkommen på konsert. Det blir masse musikk fra sydligere breddegrader som kan varme sjelen i denne kalde årstiden.

10 kommentarer:

 1. Det var nydelig!! Passet så godt med det skarpe blå rundt. Og rosene var lekre! Kanskje kan du bruke dem i ei snor foran?
  Ha ei flott helg videre og kos deg på konsert. Klem;)

  SvarSlett
 2. Nydelege blomster, og lekkert sjal :) Ha ein fin konsert!

  SvarSlett
 3. Ja du kan absolutt bruke noe av dette som tilbehør. Det ble veldig fint! Lykke til med konserten!

  SvarSlett
 4. Ja disse englemaskesjalene er nydelige og dette var en flott farge. Blomstene det samme. Kos deg på konsert og ha ei flott helg:-)

  SvarSlett
 5. å, så skjønne heklede blomster! Og flotte farger på kjærlighetsknutesjalet ditt. Man blir ikke lei av å lage det sjalet, jeg har laget 21, og har ett til på kroken nå. Ønsker deg en god helg.

  SvarSlett
 6. Fine ting i blått. Og kos dere på konserten!

  SvarSlett
 7. Klart du kan bruke dette! Nydelig sjal og blomster. Blått er nå pent da.

  SvarSlett
 8. Hei!
  Det var et nyyyydelig sjal. jeg liker også det sjalet veldig godt. Det er raskt å hekle også er det så behaglig å ha på seg!

  ha en fin søndag!

  SvarSlett
 9. Takk for koselig hilsen. Timene går fort foran pc-en, det er sikkert. Men etterhvert som kveldene blir mørkere så blir det jo mer innetid. For tiden nyter jeg de flotte høstdagene. Teppet noen innlegg lenger ned var virkelig nydelig. Enig i at englemasker er flott, morsomt å lage også....

  SvarSlett
 10. Englemaskeskjerfet ble lekkert i blåtonefargene. Kunne virkelig ønske å kunne den kunsten..
  Artig med fargene til korpskonserten. Høres ut som det kan bli en heftig konsert:)
  Lykke til!!:)
  Å lage mat fra bunnen er en stor tilfredstillelse. Jeg blir hensatt til gamle dager og nostalgisk til mine forferdres mødre. MEN vi har det absolutt enklere nå med alle våre hjelpemiddler!!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for