fredag 30. oktober 2009

Rett og slett raggsokker

Det føles godt å bruke garn fra lageret. Her har jeg brukt mine siste nøster med raggegarn av forskjellige slag. Foretrekker nok mykere garn for fremtiden, men først er det jo greit å bruke opp noe av det man har. Så blir det plass til mer..........

Tre par har det blitt i løpet av de siste ukene. Litt ulike strikkemetoder: Barnesokkene er strikket fra toppen og ned, med short-row hæl og tå. Herresokkene er strikket fra tåa og opp, her prøvde jeg ut Jeny's surprisingly stretchy bind-off. Damesokkene er Elizabeth Zimmermann's Moccasin Socks fra boken Knitter's Almanac. Dette er en av mine favoritt-strikkebøker på tross av at den ikke ser særlig spennende ut. Billig er den også.......

Moccasin - sokkene ser litt snodige ut uten en fot inni, men de er fantastisk gode å ha på seg. Dette er mitt første møte med denne oppskriften, men jeg har tynnere sokkegarnrester så den må nok prøves ut flere ganger. Morsomt med litt utfordringer.

Vrangborden oppe strikkes fram og tilbake, deretter maskene oppå vristen og til slutt sålen. På denne måten kan sålen skiftes ut ved behov.

Hælen peker litt oppover i en spiss.

Det eneste jeg ikke likte med disse sokkene var at jeg måtte sy sammen vrangborden til slutt. Det er alltid vanskelig å fint til. Neste gang skal jeg prøve å strikke den rundt.

15 kommentarer:

 1. heisann...flotte sokka du ha laga..liker heller ikke raggegarn, da æ bli så stiv i fingran a garnet..men som du si, så e det fint å bruke fra garnlageret...puten under var råsøt..ha en fin fredag

  SvarSlett
 2. Ah, så snedig... da kan du jo sette på en ny såle når den første er slitt...om du gidder..:) Ha en flott helg!

  SvarSlett
 3. Skikkelig tøffe sokker. Aldri prøvd meg på noe annet enn tradisjonelle sokker, så jeg er imponert over hvir mange forskjellige mønstre/fellinger som finnes;)
  Ha ei flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Hei! Så kjekt å bruke restegarn!:-)
  Lua under likte jeg kjempegodt, men jeg skjønte ikke noe av den engelske oppskriften.. :-( Takker for titten!
  Ha en flott helg! :-))

  SvarSlett
 5. Ordentlig raggsokker, slik skal de se ut!
  Ha en god helg.

  SvarSlett
 6. Gode og varme sokkar!! Og så artig å prøve ut ulike metodar. Spennande! Ha ei kjempefin helg!

  SvarSlett
 7. Kjempeflotte sokker!
  Det er faktisk sånne sokker jeg forbinder meg hjemmestrikkede sokker; gode og varme... :O)

  Ønsker deg en fin fredag og en strålende helg!

  SvarSlett
 8. Det er deilig å få brukt opp noe rester. Jeg hadde et raid i fjor der jeg brukte det gamle raggegarnet. Nå velger jeg sokkegarn etter nye kriterier. Disse ble fine, og det alltid kjekt å prøve nye metoder synes jeg.
  God helg.

  SvarSlett
 9. Så dyktig du har vært! Lurt å tømme garnlager om det er mulig da ... I allefall er det innmari godt å handle nytt garn når man har slanka litt !!

  SvarSlett
 10. Så mange artige måter å strikke raggsokker på da,du er flittig og flink,spennende og følge deg.
  Er innom for å ønske deg ei fin og god helg jeg!!
  Klem fra Jorid!!!

  SvarSlett
 11. Her var det mange flotte sokkar , og artig måte å strikka dei på. Eg strikkar berre "vanlege" sokkar enno. Ei fin helg til deg :)

  SvarSlett
 12. Så flotte sokker. Laget på så mange ulike måter.... Den som sier at sokkestrikking er kjedelig bør kanskje bytte litt på hvilken oppskrift den bruker. Men jeg er enig med deg at det er bedre med litt mykere garn, og det finnes det jo så mye av nå.

  SvarSlett
 13. Så mange flotte sokker du har laga, enig med deg i at raggegarn er stivt og tungt å strikke med!! Men eg har ein del eg må bruke opp eg og:( Takk for koselig kommentar hos meg, ha ein fin dag:))

  SvarSlett
 14. Her ble det mange mange flotte sokker:)Super måte å bruke garnet på:)

  SvarSlett
 15. Sokker etter mitt hjerte det der. ;o)

  Tror jeg må prøve de mokkasinsokkene. Boken skal stå i hyllen min et sted...

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for