onsdag 7. oktober 2009

Storesøster broderer og strikker

Det går fort mot jul - og storesøster broderer på tilbehøret.

Denne juleløperen har vært i produksjon noen måneder, men det er helst i feriene hun tar seg tid til å sette seg ned med nål og tråd.

Det er ikke mye jeg bidrar. Pleier å hjelpe til med de første stingene så motivet kommer på riktig plass. Også får jeg som regel lov til å ta meg av monteringen. Greit at barna blir selvhjulpne etter hvert. Frøkna er alt i gang med neste juleløper - men med annet motiv denne gangen.

Litt strikking har hun fått tid til innimellom. Storesøster elsker store nøster med mykt garn. Dette skjerfet blir nok deilig til vinteren. Storesøster har ikke strikket så mye i det siste - i fjor fikk hun eksem inni den ene hånda etter intens strikking. Men denne gangen gikk det bra. Kanskje det er ull hun reagerer på? Eller et eller annet fargestoff?

Vil bare dele en liten erfaring; det er ikke noen god ide å starte fra innsiden av nøstet med dette garnet. Vi brukte flere timer på å opp den knuten som dannet seg mot slutten.

4 kommentarer:

 1. Du verden, jeg blir så imponert av dine barn, og deres store håndarbeidslyst. Du har virkelig klart å begeistre dem med noe de vil kunne ha glede av hele livet.

  SvarSlett
 2. Flott løper og sjal, jammen er jenta di flink!! Ho har vel arva ferdigheter og interesse etter sin mor:))

  SvarSlett
 3. Synes det er flott at barna finner gleden det er i å skape noe selv. Kjempefin juleløper og sjal!

  SvarSlett
 4. De jentene dine imponerer stadig! Det kan vel ikke være Mamma som har sånn en positiv påvirkningskraft? Dere er iallefall flinke alle sammen!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for