onsdag 7. juli 2010

Kluter i mange varianter og en sørlandsidyll


Kluter er grei sommerstrikk. Her har jeg testet ut noen av oppskriftene som jeg har funnet i Edel Marie Storaunet sin blogg Strikkespinn. Den blå kluten heter "Kopplærv på skrå", den lyseblå heter "Perler for svin" og den lilla heter rett og slett "Rutekjøkkenklut". Alle finnes som gratisoppskrifter

Den grønne kluten er fra samme sted og har navnet "Den sorte enke" (her ville det vel passe bedre med den grønne enke.....). Den mørkeblå go'oppvaskfilla er heklet i fastmasker med nedtak i bakre maskeledd, etter en idé fra Wenche's Hobbyblogg. Den gule kluten er heklet i fastmasker med en luftmaske i mellom. Denne ideen fant jeg i bloggen Handarbeidsglede.

Klutene er tenkt som gevinster til basaren som er til inntekt for vedlikehold av bedehuset i mitt sommerparadis - Loshavn i Farsund kommune. Alle bildene er lånt fra Loshavnsidene. På Loshavnsidene finnes det masse informasjon og flere bilder av denne flotte sørlandsidyllen.

Bedehuset ligger helt til venstre i bildet og har en fantastisk havutsikt.

Her har jeg feriert hvert år siden jeg var ganske liten. Stedet er et populært utfluktsmål for turister som besøker omegnen, om sommeren er det en jevn strøm av skuelystne som tar seg en rusletur på bryggene.

Sørøst på Lista, vest for Lindesnes, ligger Loshavn. Der finner du kanskje det best bevarte trehusmiljø langs sørlandskysten. Stedet har en historie med særpreg, spesielt i krigsårene 1807-1814 - i den såkalte kapertiden - da uthavnen var litt av et kaperrede. Loshavn er samtidig et typisk eksempel på de uthavnssamfunn langs sørlandskysten som opplevde stor oppblomstring på 1700- og 1800-tallet, og som i dag fremstår som ferieparadis nesten uten fastboende.
(Tekst hentet fra Loshavnsidene)

11 kommentarer:

 1. Så mange kluter du har laget! Og så flott at du vil gi dem til et godt formål. Det var kjekt å høre om feriestedet ditt, det ser veldig koselig ut. Ha en fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 2. Vilket lugnt och idyllisk sommarparadis! Så vackra färger på dina kluter!
  Ha en skön dag!

  SvarSlett
 3. Gøy at du lager så mange forskjellige kluter, og forteller hvor oppskriften står. Takk:) Heldige de som vinner dem i lotteriet for bedehuset. Nydelig sted du ferierer på også!

  SvarSlett
 4. Kluter er så greit å strikke og veldig greit å ha. Mange flotte farger og mønstre også.
  Loshavn er et flott sted, jeg har vært på besøk der noen ganger i min barndom.

  SvarSlett
 5. Hej Solveig , fine klude og hvor ser det bare dejligt ud i Loshavn , er helt misundelig..fortsat god ferie :-)

  SvarSlett
 6. Hei :-)
  Jeg er nybegynner med å strikke vaskekluter - og har ikke før nå skjønt hvor mange forskjellige muligheter det finnes :-)
  Takk :-)

  SvarSlett
 7. Utrolig mange flotte kluter, og takk for link til oppskrift.
  Jakken din i forrige innlegg er nok ikke varm, men veldig flott og speiell!

  SvarSlett
 8. Hvor har du lavet mange fin karklude, både hæklede o´g strikkede. Gode gevinster :)

  Jeg er ny på din blog og ønsker at følge med i dine strikkerier :)

  SvarSlett
 9. Flote klutar og nydelege bilete!!

  SvarSlett
 10. Flott sommeridyll det der. Og mange fine kluter. :o)

  SvarSlett
 11. Fine klutar! Kjekt å sjå bilder frå Loshavn. Har vore der mange gonger. Svigermora mi vaks opp i Eikvåg like ved.

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for