onsdag 28. juli 2010

Restesjal til "Regnbuerommet"

Det har lett for å samle seg opp mye restegarn. Etter inspirasjon fra Mimouna har jeg sortert litt av det i farger og strikket et stort sjal. Her har jeg virkelig fått brukt alle små nøster. For å lette arbeidet med festing av trådendene har jeg strikket fem-seks masker med begge tråder ved overgangen til en ny tråd. Etter blokking klippet jeg av endene, men ikke helt inntil. Siden dette først og fremst skal være et brukssjal og ikke et estetisk mesterverk, synes jeg dette var en grei måte å gjøre det på.

Sjalet er rundt og er strikket fra midten og ut. Har brukt fremgangsmåten fra min velbrukte Knitters Almanac av Elizabeth Zimmermann. Dette sjalet er strikket jeg på samme måte, men med hullmønster. Siden sjalet brettes dobbelt når det skal ligge over skuldrene, er det ekstra godt og varmt. Tror nok det blir flere slike.

I stedet for å felle av ytterst (noe som har lett for å bli stramt) har jeg strikket en sideveis rillestrikket kant med I-cord. Slik gjøres det:

Legg opp åtte masker som strikkes i rillestrikk. Hver gang du kommer til den kanten som er inn mot sjalet strikkes den 8. masken sammen med en maske fra sjalet. På den ytterste kanten har jeg tatt de tre siste maskene løs av med tråden foran og strikket dem rett på neste pinne.

Tenkte sjalet skulle få bo på "regnbuerommet". Det er et fargerikt ekstrarom som er et koserom for jentene, siden soverommene deres er ganske små. Her er et lite glimt:

Fargerikt teppe fra IKEA

Strimmelgardin i ekte plast til døråpningen - også fra IKEA

Vår gamle dobbelstseng som min snekkerglade mann har laget nye endestykker til slik at den har blitt lavere. Bedre enn å ha madrassene rett på gulvet. Putene har jeg sydd av stoffrester fra Høie, (vi er så heldige å ha fabrikkutsalget like i nærheten). Innmaten i putetrekkene er dyner og puter som ikke er i bruk. Putene har glidelås i ene siden. Den ble kjøpt i metervis.

Nå slipper jeg å stå på hodet i kottet hver gang vi får gjester. Og jentene trives i den store senga - som også brukes når de har venninner på besøk til overnatting.

12 kommentarer:

 1. Kjempekjekt gjesterom/koserom.
  Og sjalet var helt nydelig.

  SvarSlett
 2. Jeg blir glad når jeg ser slike flotte farger, de gir energi! Sjalet var flott og gjesterommet var herlig og fargerikt. Godt at et gjesterom kan fungere i hverdagen også.
  Ha en fin dag, her skinner sola, så jeg går litt ut og inn;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Hærlige farger:)Jeg synes det er kjempe artig å se hva man kan få til av garn rester:)

  SvarSlett
 4. Du har hatt mye lurt på gang! Tipper alle koser seg med det nye som har kommet i rommet!
  Gleder meg til å se nye ideer!

  SvarSlett
 5. Utrolig hvor flott det ble og da har du kun brukt restegarn. Gratulerer!

  SvarSlett
 6. Flott restegarnsjal i nydelege fargar!!

  SvarSlett
 7. Utrolig fint regnbuesjal du har strikket, og det bare av rester! Fin løsning du hadde med i-cord kanten rundt, pent ble det også :-)

  SvarSlett
 8. Syns du har fått et utrolig fint sjal ut av restegarnet ditt! Fargeovergangene var veldig lekre og harmoniske. Jeg har stor sans for alle dere som lager flotte ting av garn som i utgangspunktet ikke er egnet til et "ordentlig" plagg - det er inspirerende!

  SvarSlett
 9. Så fint sjal, nesten som et ullteppesjal - kan brukes alle veier. Liker regnbuerommet - et energirom, innbiller jeg meg det må være :o)
  God helg, Solveig.

  SvarSlett
 10. Farger til å bli i sprudlehumør av! Og det var en super måte å få brukt restegarn på.
  Det golvteppet fra Ikea var skikkelig fint; finnes det fortsatt, tror du?
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 11. Fint og fargerikt gladsjal! Og så gøy å være til inspirasjon da!

  Kjekt med et slikt ekstrarom, både for unger og for gjester.

  SvarSlett
 12. Så fint restegarnssjal. Høres kjempekoselig og praktisk ut med et regnbuerom for jentene. God helg!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for