onsdag 17. november 2010

Fotballpute produsert av årets spiller

Storesøster er en ivrig fotballspiller og spiller på det lokale Jenter 14 laget sammen med mange av jentene i klassen sin. Som forsvarsspiller holder hun stort sett til bakerst på banen. Hun har et sterkt konkurranseinstinkt og hater å tape kamper - noe de dessverre har gjort ganske ofte denne sesongen.

Men en seier ble det iallfall
- den flotte tenåringsjenta mi ble kåret til årets spiller på sitt lag

GRATULERER!

Her er storesøsters fotballinteresse kombinert med håndarbeidsinteressen. Et brodert fotballbilde har vært under produksjon en stund - innimellom skolearbeid, fotballtrening, korpsøvelser og speidermøter. Storesøster har etterhvert fått så mye trening med nål og tråd at hun fikset broderiet uten noen innblanding fra min side. Mange ørsmå detaljer har tatt tid, men resultatet ble flott, synes jeg.

Jeg har måttet nøye meg med å være konsulent på sømdelen. Helst ville storsøster at puta skulle ha vært rund som en fotball, men jeg tror det ville ha blitt vanskelig å til. Men puta skulle iallfall ikke være firkantet. Derfor endte vi opp med å lage et rundt bakstykke og en kant som ble sydd på ytterst og rynket sammen med tynn hattestrikk mot broderiet. I følge storesøster kan det fungere som et hemmelig rom til tyggegummi o.l.

For å finne lengden på strimmelen rundt, flettet jeg inn en ørliten bit med praktisk matematikk. Det kan være greit å få brukt det en lærer til noe fornuftig.

Fotballstoffet ble bestilt fra Northern Quilts.

5 kommentarer:

 1. Ja, visst ble resultatet flott!
  Ei pute verdig en fotballspiller!
  Og morsomt med flerbruk, altså at det kan romme hemmeligheter også!

  SvarSlett
 2. Den var ordentlig tøff og fin. Stilig med hemmelig rom i puta da.

  SvarSlett
 3. Oi, dette var imponerende! Så flink hun har vært, ja du også:)

  SvarSlett
 4. Stilig! Den kan frøkna være stolt av! Og det fins sikkert ikke maken :) Morsomt med rom for hemmelighetene også :)) Ha en flott uke videre! Klem

  SvarSlett
 5. Tillykke med datters præstationer :-)) Og hvilken pude ..:-))

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for