tirsdag 5. juli 2011

Storesøsters sommersysler


Storesøster (som nærmer seg 15 med stormskritt) har vært flittig med pinnene den siste tiden. Et par laaaaaaange bussturer - til Polen med klassen og til Tyskland med skolemusikken - gjorde sitt til at det ble nok av tid til å strikke. Sjalet heter Traveling Woman og det er strikket i Kitten Mohair. Mini sjal - nesten mer et halstørkle egentlig.Samme garn er også brukt i Bella's Mittens. Jeg er glad for at gleden over å skape noe med hendene føres videre til neste generasjon. En stor mengde kunnskap og ferdigheter har hun også ervervet underveis - det er sjelden jeg trenger å hjelpe henne.


Et lite hjertesukk i den forbindelse. Skolens (spesielt ungdomsskolens) innsats for å ta vare på og lære videre vår kulturarv er skremmende dårlig, iallfall her jeg bor. Mulig det skyldes manglende kompetanse hos lærerne, men jeg er iallfall utrolig skuffet over produktene de blir satt til å lage. Det legges stor vekt på den designmessige og kunstneriske biten, men det er vel så viktig å kunne håndverket for at produktene skal bli pene og praktiske. Det bør kunne gå an å kombinere de to retningene i et brukbart produkt. Det er viktig å finne fram til noe som er motiverende å lage. Får håpe trenden er i ferd med å snu - og at det legges større vekt på håndverket i fremtiden.


5 kommentarer:

 1. Utrolig flott arbeid, og imponerende at det er en 15-åring som har strikket!
  Såå enig med deg, faget heter vel Kunst og Håndverk nå, men planen i faget ser ut til å prioritere kunsten...men ser på vår skole at det har vært noe strikking, men med 25 i gruppa, er det ikke alltid greit å lære bort strikkekunsten...og symaskina er vel nesten ubrukt i ei slik gruppe..skikkelig synd.
  Ha fine dager, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Du verden kor flink ho er. Kan godt forestille meg at Mor er stolt. Flotte strikketing i både holmønster og fletter. Krevande, spør du meg.

  Ønsker både strikke-mor og strikke-datter ein fin sommar.

  klem

  SvarSlett
 3. Så flink hu er! Der fikk je også en god ide` til hva je skal bruke kitten mohair- garnet mitt til - et sjal! :)

  SvarSlett
 4. Dette var flott. Masse fint på bloggen din. Nydelige strikkearbeider.

  Heddingen din passer godt til det du gjør: )

  SvarSlett
 5. Utruleg flink ho er og så bra at ho har ei mor som kan vise ho handverket når skulen ikkje har kapasitet til det og ikkje vektlegg det. Ho har i allefall gode fotspor å gå i. :)

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for