mandag 5. mars 2012

Oppskrift på et enkelt lite strikkesjal

Denne "oppskriften" har jeg lært av ei venninne som i likhet med meg er glad i å arbeide med pinner og garn. Hun strikker sjelden etter mønster, men bruker erfaringen sin og teknikker hun lærer av andre. En dag hun besøkte meg, strikket hun på et lite sjal/halstørkle som var både enkelt og lekkert. Hun lærte villig bort kunsten til meg - og jeg deler gjerne videre. 


Jeg strikket i en bambus/acryl-blanding, men sjalet blir mye finere i et tynt, lett mohairgarn (f.eks Kitten) For å få et luftig sjal er det lurt å strikke på pinner nr. 6 eller 7. Ingen ville være modell, så bildet gir ikke så godt inntrykk av hvordan det ser ut. På bildet under sees mønsteret tydeligere, men helt bra blir ingen av disse innendørs vinterbildene.


Så over til framgangsmåten:

Legg opp 3 masker.
Strikk 1 pinne rett.

1.p: Øk ved å strikke både i fremre og bakre ledd av første maske - rett ut pinnen.
2.p: Som første pinne.
3.p: Strikk foran og bak i første maske som tidligere - strikk *2 rett sammen, 1 kast*, gjenta *-* til det er igjen to eller tre masker (dette varierer).  Disse strikkes rett. 

Gjenta disse tre pinnene så lenge du ønsker, slutt siste gang etter pinne nr. 2. Fell veldig løst av - bruk gjerne en pinne som er et par nr. større enn den du strikker med. 

Kos dere med strikketøyet! 

4 kommentarer:

 1. Takk for at du deler oppskrift! Jeg må lagre denne ett sted, for nå har jeg så mange prosjekter på min "to-do-liste" så noe må vente. Men dette var helt klart noe jeg kunne tenke meg å prøve meg på. Knall fin farge! Flaks for meg at jeg har mye Farytale fra alpakka liggende, for det må vel passe perfekt;)

  SvarSlett
 2. Takk for oppskrift!
  Jeg trenger en sånn oppsklrift, lett å gjøre, kan bruke restegarn...
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Så enkelt, og så pent! Takk for tips og mønster :))Vesten i forrige innlegg va stilig, den og! Ha fine marsdager!

  SvarSlett
 4. Hei. Ser veldig greit ut å strikke, og pent. Må ha et feriestrikketøy, så det blir sjal. Hilsen Lillian.

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for