mandag 12. mars 2012

Storesøster gimper, hekler og strikker

 Storesøster burde egentlig hatt en egen blogg, så mye som hun produserer - men hun spør likevel om ikke jeg kan legge det på min blogg. Så da blir det vel slik en stund til. 


Gimping måtte prøves siden hun hadde fått bok om gimping til forrige fødselsdag. Tror nok ikke dette er en teknikk hun blir like glad i som strikking og hekling, men hun laget iallfall ferdig skjerfet. Det lyserosa er Pt2-garn og den burgunderrøde heklekanten er laget i tynt mohairgarn. 

 

To par pulsvarmere med flettemønster og pynteknapp havner vel i gavekassen vil jeg tro. Det er populære venninnegaver. Oppskrift fra et lite hefte som fulgte med et av de siste Simply Knitting bladene.


Og til sist en heklet lue som er laget som et parallellogram. Økte i den ene siden og felte i den andre siden. Første og siste omgang ble sydd sammen før det ble heklet en kant av fastmasker nederst. På toppen av lua ble det heklet opp masker som ble felt ganske brått av. 


Luen har fått en dusk for å gi den litt tyngde bak. Innvendig er den foret med fleece.
( Et billig fleece-pledd fra IKEA holder til mange luer.......)

Frøkna har mange planer framover - akkurat nå er det dukketøy som står i fokus. Selv om det ikke blir lekt noe særlig med dukker lenger i dette huset.

3 kommentarer:

 1. det er klart at hun burde ha en blogg;) kjempe masse fint hun har laget;)

  SvarSlett
 2. Herlige dere så mye flott dere lager!
  Og takk for at du er med på å videreformidle strikkespinnoppskriftene. Ønsker deg en nydelig flott og kreativ vår....

  SvarSlett
 3. Så kjempefint skjerf som er gimpet. Har prøvd flere ganger å gimpe, men får det liksom ikke helt til... men øvelse gjør mester!

  Kjempefin blogg du har forresten.

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for