søndag 13. mai 2012

Småstrikk fra tenåringene


Storesøster liker å strikke etter mønster. Her har hun laget en lue i kråkebollemønster. Luen kan brukes både på retten og vrangen. Strikket med en tråd Heilo og en tynn mohairtråd. Mønsteret har hun funnet i boka Strikkelyst som hun fikk til jul.


Oppskriften på denne er fra samme bok. Den kan også brukes på begge sider.  


Strikkesokker i tynt garn på pinner nr.2,5 med timeglasshæl. Synes jo hun må få lært flere måter å strikke hæl på. Sokkene passer perfekt. Garnet er selvstripende og kjøpt på ferietur til Danmark. 


Storesøster har lagt dem i gaveeska - selv vil hun helst ha litt mer spesielle sokker.


Mellomsøster er ferdig med sjalet som hun og storsøster skulle "samstrikke".  Litt strev har det vært, spesielt på radene med hullmønster. Men hun er fornøyd med resultatet. 


Modellen heter Revontuli sjal. Originaloppskriften er finsk og finnes på engelsk her. Den finnes også som norsk gratisoppskrift på denne siden. 

5 kommentarer:

 1. Åhh så mycket vackert stickat i underbara färger!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så flinke jenter til å strikke. Så gøy at de mindre gjør som mor. Jakken under var nydelig. Litt av et arbeid.

  SvarSlett
 3. Så fine luer. Sokkene var også fine. Lekkert sjal. Ha en fin søndag

  SvarSlett
 4. Jeg er imponert igjen! Smart med luer som kan brukes på "vranga" også. Lekkert sjal og fine sokker med avansert hæl! Så koselig det må være for deg at jentene er så interesserte og flinke strikkere. De er jo enhver strikkemammas drøm. Ønsker dere lykke til med kommende prosjekter! Jeg følger interessert med.

  Med ønsker om fine mai-dager!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for