torsdag 15. november 2012

Tre og en halv meter hårbånd


Omsider har jeg blitt ferdig med hårbåndet til mellomsøsters bunad. Skjønner godt at de er dyre - for dette har vært tidkrevende. Et slikt vevd hårbånd koster over 3000 kr på Husfliden, så det er penger å spare på å lage det selv. Ganske moro var det også.


I begge ender er båndet splittet i to, men en dusk ytterst


Før båndet kan tas i bruk må det flettes, og da ser det slik ut.


Måtte jo prøve også


Tidligere var det vanlig å flette endene inn i ei flette på hver side og binde dem sammen oppe på hodet, deretter ble skautet knyttet over. Nå er det ikke så mange som bruker skaut lenger, hårbåndet blir brukt alene. Jeg har laget skaut til begge mine jenter - tror de kommer til å bruke dem etter hvert.

5 kommentarer:

 1. For et vakkert hårband! Og så blir det jo ekstra fint på unge, vakre jenter med langt hår. Arbeidssomt er det greit å forstå at det er, men så det er gleden ved å skape, da! Tenk å kunne si: Det har mamma laga. Det føles godt.

  Riktig god helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så flotte bånd, og nydeleg arbeid :) Vil tru det er kjekt å kunna det. Flott jente med hårband :) God helg.

  SvarSlett
 3. Og herlighet for ein jobb!! Du er dyktig og tolmodig! Eg strikka bunadssokkar til mannen min før me gifta oss og eg synes 900,- kr for eit par herrebunadssokkar er altfor billig. Pinnenr 2 og lange bein. Så eg er så enig med deg, eg skjønar godt at hårbanda er dyre og. Det er mykje jobb. Flott hårband og ei nydeleg jente. Ønskjer deg ei fin og kreativ veke.

  SvarSlett
 4. Når båndet er ferdig, hvordan flettes det da?

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for