torsdag 14. mars 2013

Heia Pippi!

Da vi var i Sverige sist sommer forelsket jeg meg helt i pippigenseren. Jeg så mange som hadde den, men fant ingen i de butikkene jeg var innom. Omsider har jeg fått strikket meg en selv.


Garnet er Drops Nepal og oppskriften fant jeg her. Har gjort noen få endringer, bl.a. har jeg valgt å ha litt færre masker på de rillestrikkede kantene nederst på bolen og på ermene. Genseren er god og varm og klør lite. Jeg kan faktisk bruke den bare med en singlet under.


(Bildet er lånt fra dinby.dk/grenaa)

Pippi Langstrømpe er ei flott jente med mange gode kvaliteter. Som voksen ser jeg at vi har litt av hvert å lære av henne, selv om hun driver det litt langt i blant. 

Ha en god dag alle sammen!

5 kommentarer:

 1. Det ser super fint ut. Ahhh genseren er fra Drops. Jeg har striket fra Drops mange. Kanksje jeg gjøre også. Jeg har boken "Pippi langsstrømpe" på norsk språk. Jeg fikk fra norsk veninne... og så skulle strikke Pippigenser også.
  Hilsen til deg Viola.

  SvarSlett
 2. Koselig at du har strikka Pippigenser til deg selv! Kanskje vi skulle hatt motet til Pippi enhver av oss? Muligens hadde vi fått til enda mer da?

  Fortsatt fin torsdag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Kjempefin genser. Ønsker meg sånn....
  Enig med deg at Pippi er ei flott jente med mange kvaliteter. Føler jeg har vokst opp sammen med henne....

  SvarSlett
 4. Jeg har fundert litt på Pippigenseren, og synes man kan dra en del paraleller til Marius. Opprinnelig er det jo en fiskergenser fra Bohuslän, og et ganske gammelt mønster, på samme måte som Mariusmønsteret er henta fra Setesdalskofta. Så dukket den opp i pippifilm rundt 1970, riktignok noen år etter at Marius ble til, og nå har begge to fått et ordentlig oppsving de siste årene.

  Fin genser er det i alle fall!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for