onsdag 17. juli 2013

Hårbånd til mellomsøsters bunad


Båndveven har vært i bruk igjen. Siden jeg solgte det første hårbåndet jeg laget til mellomsøster, måtte jeg lage et nytt før konfirmasjonen i august. Heldigvis gikk det ganske fort å gjøre ferdig dette. 


Båndet er vevet i en lengde på 3, 25m med tynt lingarn og billedvevgarn. Bredden er ca. 1,8cm. Ikke så lett å holde en jevn bredde, men det kommer seg.


Til slutt er båndet flettet slik at den flettede delen går nesten rundt hodet. Endene med frynser henger ned bak på ryggen.  Båndet kan brukes alene eller under skautet som hører til bunaden. 

11 kommentarer:

 1. så flott! Ser for meg at det er mye arbeid, men så moro for dere begge at du har vevd det!

  Lykke til med konfirmasjonen!

  Fortsatt god sommer!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Herlig Solveig. Jeg mener jeg må praktisere båndvevet også. Veldig veldig fin. En kjempefin arbeid. Jeg reise til Norge jeg vil se kanskje jeg kan finne. Jeg gleder meg veldig å se bunad med din fin hårbånd. Jeg reise august til Norge - så jeg ønsker nå lykke til med konfirmasjonen i august. Stor klem fra Viola.

  SvarSlett
 3. Hei! Vet du hvor jeg kan få tak i sømbeskrivelse til Åmlibunaden?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Jeg har en beskrivelse som jeg kjøpte da jeg gikk på kurs hos Mary-Ann Råklev i Grimstad. Foreslår at du tar kontakt med henne.

   Kontaktinformasjon finnes på hjemmesiden hennes http://www.raaklev.no/

   Solveig

   Slett
 4. Heisann! jeg har akkurat kjøpt meg et slikt hårbånd. Hva slags frisyre tenker du er mest naturlig? Oppsatt, slik som på bildet? Eller løst, med hårbåndet over, slik som hårvippen til beltestakken? Hilsen Kine

  SvarSlett
 5. Hei igjen - fant noen fine konfirmasjonsbilder her på bloggen din, og har nå en klar anelse om hvilken sveis jeg skal gå for. Takk skal du ha :) Og nydelig arbeid du har gjort. Hilsen Kine

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Håper du blir fornøyd med frisyren

   Slett
 6. Hei! Så fint hårbånd!! Lager du på bestilling? Bunaden jeg har (Marie aaen bunad) har ikke opprinnelig hårbånd, men jeg ønsker å bruke det i stede for hårbøylen. Mønsteret virker enkelt for en som kan det, men det kan ikke jeg :-) hilsen fra Maren

  SvarSlett
 7. Kan du legge ut steg for steg, HVORDAN du fletter båndet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skulle jeg også gjerne visst :)

   Slett
 8. Hei! Tar du imot bestillinger til å flette slike bånd? Eller har du en oppskrift på hvordan man kan flette den?

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for