fredag 18. oktober 2013

Bamser og vesker til flyktningebarn

 Det har blitt dårlig med blogging i det siste. Noe av grunnen ser du under. Min søster Birgitte og jeg har startet opp et "bamse og veske"- prosjekt for å bringe litt glede i hverdagen til barn i flyktningeleiren Meheba i Zambia. Det har blitt mye hekling og søm i det siste. 


Mine to eldste døtre har hjulpet til med strikking og hekling av bamser
- vi endte opp på 22 i denne omgangen. Alle bamsene har fått flytte inn i hver sin lille pose, som gir økte muligheter for lek for barna som får dem. Her er oppskrift til strikket bamse og heklet bamse.


Ungdommene i flyktningeleiren trengte også noe å bære bøker og vannflaske i på vei til skolen. Etter litt prøving og feiling falt vi ned på en egendesignet modell med lang skulderrem. Her er et lite knippe av de 100 skoleveskene som har blitt sydd den siste måneden. Har hatt en grundig opprydning i lageret, vært ivrig på gjenbruk av gardiner o.l. i tillegg til at jeg har handlet litt nytt.
( Det er ikke bare jeg som har sydd, altså - men over 40 har jeg nok laget.)


Modellen er inspirert av nettene til Stormberg - og kan brukes på begge sider siden de er fôret og ikke har noen synlige sårkanter. Det tar ca en halv time å sy dem når de er ferdig klippet.


Har laget en slags oppskrift som dere kan laste ned her


I går leverte vi  bamser og vesker til Stephen og Sigrun Sina som driver hjelpeorganisasjonen Refugee Alliance. De skal tilbringe de neste to ukene i flyktningeleiren hvor Stephen bodde i to år før han kom til Norge i 2008. Veskene og bamsene blir med i kofferten.

Hvis flere har lyst til å bidra er det kjempeflott. Bamser og tepper trengs alltid.
Se vår Facebook-side: Bamser og tepper - glede og varme

1 kommentar:

  1. Så flotte bamser og vesker! Det blir nok mange glade barn og unge der nede nå :)

    SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for