torsdag 25. februar 2010

Solsokker - tå-opp-sokker med kilehæl

Har etterhvert funnet fram til en måte å strikke sokker med kilehæl, selv om de strikkes fra tåa og opp. Det er vanskelig å skrevet ned hvordan jeg gjør det - å gjøre det er mye lettere. Her er iallfall to eksemplarer strikket av ulike garntykkelser etter en "formel" jeg har kommet fram til. Tar utgangspunkt i skonummeret. Den ser ut til å stemme ganske bra, men jeg har ikke testet alle størrelser....
Sokker i str. 24-25 strikket på p.nr.2,5 i tynt sokkegarn m/aloe vera.


Her har jeg brukt godt og gammelt raggegarn og pinner nr. 3,5.Størrelsen på disse skal være ca. 34. Ingen her i huset har det skonummeret, men de er litt for store til lillesøster som har 32 og litt for små til mellomsøster som har 36. Så da stemmer det vel.


Har kalt dem for Solsokker fordi jeg heter Solveig, tomta vår heter Solknatten og jeg har jobbet på Solvang. Dessverre er Solo ikke favorittbrusen min, men det burde den vel ha vært. Men jeg er veldig glad i solsikker. Mønsteret finner du i margen til venstre.

17 kommentarer:

 1. Takk, det så veldig smart ut :-) Skal prøve mønsteret, enklere enn å sitte og måle og telle på sokker i riktig størrelse!

  SvarSlett
 2. Så fint du har laget en beskrivelse. Kjekt å kunne begynne nedenfra når man har litt akkurat med garn. Mangler 4 g til sokk nr to på et par til minstemann her... Kjedelig. Jeg får se om jeg har noe som ligner litt.

  SvarSlett
 3. Flotte sokker! Sokker er det lenge siden jeg har strikket, burde satt igang igjen;)
  Skal se på mønsteret, takk for det!

  SvarSlett
 4. Fine sokker du har laget. Det er kjekt å finne fram til sitt eget sokkemønster! Dessverre strikker jeg ikke lenger, så jeg får holde meg til heklede sokker ;)

  Ha en god dag videre!

  SvarSlett
 5. Flotte sokker - jeg har aldri prøvd å strikke fra tå og opp. Det gjør det kanskje litt lettere å få sokkene til å passe, men jeg er nok for inngrodd på "gammelmåten". Du vet å lære gamle hunder å sitte......:-)

  SvarSlett
 6. Flotte sokker... :O)
  Ha en strålende kveld!

  SvarSlett
 7. Takk for inspirasjon og sol-oppskrift. Dette var lurt. Har prøvd meg på tå-opp-sokker, men hælen blir litt bakvendt.

  SvarSlett
 8. Flotte solsokker med kilehæl,pussig men det kjennes nesten som det går raskere å strikke sokkene "den gale veien"...

  SvarSlett
 9. Gode og varme sokkar! Ønskjer deg ei fin helg.

  SvarSlett
 10. Så fine sokker.Å takk for at du deler oppskriften med oss.

  SvarSlett
 11. Flotte sokker. Så gode ut på beina.

  SvarSlett
 12. Så fine sokker du har laget, å så fint at du deler mønsteret med oss. Nå skal jeg også prøve meg.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 13. flotte ting du lager - det hadde vært hyggelig om du laget en butikk på http://uniqueide.no

  SvarSlett
 14. Sitter å strikker etter mønsteret ditt nå. Er spent på om jeg får til helen. Så glad du har fått til kilehel på tå opp, då eg ikke passe short row helen.

  SvarSlett
 15. Hei! Jeg har linket til dette mønsteret ditt på Solsokker/tå-opp m kilehæl. Det er den mest fantastiske sokketypen å strikke og jeg har knekt koden selv ,-)

  SvarSlett
 16. Ser at det er evigheter siden du la ut denne oppskriften, men jeg har nettopp funnet den - den er helt super! Sokker fra tåen og opp er så genialt! Tusen takk for at du deler den!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for