torsdag 10. september 2009

Tid for varme sokker

Store prinsesser kan også ha rosa sokker. Storesøster har vokst ut av de fleste ullsokkene sine, og hun har funnet ut at tynne ullsokker er deilige å ha rett på foten. Rosa var helt greit, bare det var litt mønster på dem.

Valget falt på helt enkle sokker i vrangbordstrikk, der annenhver rettmaskeribb er byttet ut med et enkelt hullmønster. Judith har beskrevet det nærmere i bloggen sin, det er der jeg har hentet ideen fra. Enkelt for meg - og likevel nok mønster til at tenåringsfrøkna kunne godta dem.

Har strikket i Ida Strømpegarn på p. nr. 3,5 og 3.

I strikkeverdenen lærer man stadig noe nytt! Selv om jeg trodde jeg hadde vært borti alle oppleggingsmåter som finnes, fant jeg en ny (for meg) i en bok da jeg skulle strikke disse sokkene. Det ble sagt at den skulle passe godt til sokker siden den var meget elastisk. Synes ofte det er vanskelig å få opplegget løst nok, selv om jeg legger pinnene dobbelt eller bruker en tykkere pinne. Teknikken har navnet Old Norwegian cast-on eller German Twisted cast-on. Du finner gode beskrivelser her eller her. Litt plundrete i starten, men verdt strevet. Kanten ble veldig elastisk og strammet ikke det minste.

10 kommentarer:

 1. veldig fine disse.:) flott farge

  SvarSlett
 2. Flotte sokker, takk for tips ang. oppskrift. Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. Flotte sokker til storpia;)
  Takk for tips! Ha en god dag videre!

  SvarSlett
 4. Kjempe fint mønster på sokkene. Likte også veldig godt fargen på garnet. Har ikke hørt om Ida strømpegarn før,hvem fører det?

  SvarSlett
 5. Så flotte sokker, fargen var og fin!! Ja no er det ikkje lenge til vi må ha noko varmt på beina, ha ei fin helg:)

  SvarSlett
 6. Så fine de var! Har også strikka et par sokker i samme farge ;)
  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 7. Skjønne sokker, i flott farge.

  SvarSlett
 8. Så fine sokker. Nydelig farge, og veldig fint med den hullborden som går igjen. Ull rett på foten er deilig.

  SvarSlett
 9. Disse ble fine. Det er et fint mønster, selv om det er enkelt :-) Mine blå sokker endte som bursdagsgave til Lene, så jeg må nok strikke meg et par nye!
  Ha ei fin uke!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for