tirsdag 17. november 2009

Sokker i lange baner

Kunne kanskje ha meldt meg på 52 par sokker på et år. De siste to ukene har jeg strikket fire par. Riktignok ikke på de tynneste pinnene........ Har prøvd ut Labbetussgarnet fra Europris. Siden flere har sagt at de ikke får et par damesokker av et nøste slik det står på banderolen, kjøpte jeg to nøster av hver farge. Det viste seg å være fornuftig, selv om vi har små føtter i denne familien.

Første par ut er ToneM sine havskumsokker. Et enkelt og fint mønster.

Disse sokkene er strikket fra tåa og opp, siden jeg hadde litt mindre enn et nøste igjen. Mønsteret er en blanding av Arriba sokker (en norsk oppskrift på tå-opp sokker) og Blueberry Waffle Socks. Hælen er uten kile og blir derfor veldig lav. Blir spennende å se hvordan den fungerer i bruk. Men sokkene var egentlig ganske OK å strikke.

Dette er Arribasokker med perleribb. Den ene omgangen strikker jeg *3r og 1vr*, neste omgang *1vr, 1r, 2vr*. Oppskriften på Arribasokkene er designet av Edel Marie Storaunet som har bloggen Strikkespinn. Hun lager mange andre sine oppskrifter også - både gratis og for salg.

Her har jeg strikket Mimounas Almost Devine-sokker. Helt enkle sokker med vrangbord oppå, men med en enkel liten flette som pynt på utsiden. Synes disse er utrolig fine i all sin enkelhet. Skulle bare brukt et garn som var mindre spraglete. Det blir helt sikkert en neste gang - og da skal jeg bruke et garn som får fram mønsteret bedre.

14 kommentarer:

 1. Her var det mange flotte sokker, ja du kunne nok meldt deg på 52 par sokker på 1 år!! Likte godt fargane i dette garnet, er spent på å høre om det er slitesterkt!! Ha ein flott dag:))

  SvarSlett
 2. Kjempefine sokker!
  Skulle øsnke jeg også strikket sokker... :O)

  ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Hei, her var det mange flotte sokker! Flere tips å ta med seg her, ja.
  Ha en fin strikkedag forsatt!

  SvarSlett
 5. Jøje meg, her var det flotte sokker! garnet så tykt og godt ut, så du nfår komme med karakyteren på det etter noe bruk;)
  Ha en god dag og klem;)

  SvarSlett
 6. Mange flotte sokkepar her.
  Fekk lyst å legge opp eit par sjølv:)
  Artig med mønster i sokkane i staden for berre vrangbordstrikk.

  SvarSlett
 7. Takk for trøsteord på bloggen min. Det va fælt at pusen blei overkjørt! Vi har hatt fire katter før ham, men ingen var så god!
  Ha det bra, fine sokker, forresten!

  SvarSlett
 8. Så flink du er! Og fornuftig;-)
  Har noen sokkerplaner jeg også, men akkurat nå har jeg fått den nye selbuvottboka og strikker ivei. Det er heldigvis litt fornuftig det også:-)

  SvarSlett
 9. Fine sokker som varmer bra ,-) Tok ikke med noen Labbetuss jeg sist på Europris, får lette eksisterende lager.

  SvarSlett
 10. Så fine sokkar du har strikka! Kjekt å teste ut nye garnsortar, og kjekt å strikke noko som blir fort ferdig.

  SvarSlett
 11. Så herlige sokker, også deilig å ha engne, kjempegode sokker å bruke nå. Rene luksusen. Jeg kan ikke strikke sokker, så vi ønsker oss hver jul hjemmestrikkede sokker. I fjor fikk vi ingen, og måtte kjøpe i butikken noen halvgode, kjedelige ullsokker.

  SvarSlett
 12. Jeg blir litt sokkemisunnelig når jeg ser dine.. Men nå har jeg jo strikket tre centimeter på mitt første sokkepar på flere år, så det er vel bare å fortsette.

  SvarSlett
 13. Så flotte sokker du tryller fram! Og helt enig...grønt er skjønt!

  SvarSlett
 14. Hallo. Ja nå er det lenge siden jeg har besøkt din blogg, og her var det produsert mye fint.
  Det har vert litt pause hos meg nå, men nå er jeg tilbake igjen.
  Ha en fin fredag og helg.
  Hilsen Akvarella.

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for