torsdag 3. desember 2009

Perlestrikk - bokstavelig talt og nissekalender

Perler i massevis gikk med til disse pulsvarmerene og pannebåndet i barnestørrelse. Tilsammen ble det nesten 1500 perler. Oppskriften er fra et Allers juleblad fra noen år tilbake. Strikket i Babyull fra Dale på p. nr. 2,5.

Perler er det på denne Odessa-lua også. Strikket mange av dem for noen år tilbake - barna mine elsker dem, kanskje pga. pynten. Her har jeg brukt Lerke fra Dale og p .nr. 4

Lillesøster er fremdeles ikke eldre enn at hun lar seg begeistre av både adventstiden, snøen og juleforberedelsene. Hun er nok den av barna med flest kreative ideer - og helst skal ting skje med en gang. Så da hun ville lage kalender til sine to storesøstre var det bare å brette opp ermene og sette i gang.

Kalenderen er laget av to A4 ark som er limt sammen. Laget et rutemønster på begge arkene først. På det bakerste laget hun små tegninger - og på baksiden av den store tegningen er det skrevet små beskjeder som f.eks: Lag et kort, drikke et glass vann, gi mamma en klem, osv. Før vi limte den sammen skar vi ut lukene med papirkniv.

De store jentene synes noen av beskjedene kan være vanskelige å finne tid til å gjennomføre, men lillesøster er stolt. Det er nesten like spennende når søstrene skal åpne denne - som det er for henne å åpne sin egen kalender.

14 kommentarer:

 1. Flott! Jeg har strikket lignende pulsvanter tidligere og synes det var et mega arbeid å tre på perlene:-) Resultatet er imidlertid flott. Likte lua veldig godt og skjønner at den er populær!

  SvarSlett
 2. Så koseleg kalender, og så mykje fint du har strikka :)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Adventskalenderen som yngste dattern din har laget var rørende flott, tenk om alle barn kunne vært fornøyd med en sånn...

  pannebåndet og pulsvarmrenrne var også veldig flotte. Du måtte da bruke minst like mye tid på å tre perler som å strikke settet!

  Ønsker deg en strålende kveld!

  SvarSlett
 4. Det var en kjempefin kalender, for ei omtenksom jente du har som tenker på søstrene sine. :-)

  SvarSlett
 5. Kjenner spenninga til lillesøster helt hit!! Så snill hun er :0)
  Flotte ting du har srikket!

  SvarSlett
 6. Så fint sett med pulsvarmere og pannebånd, og odessa luer er jo berre så fine:)) Og så artig kalender som lillesøster har laga, god helg til deg:)

  SvarSlett
 7. Så flotte pulsvarmere og pannebånd. Kjempe stilig med alle perlene. Skjønner godt at den lua faller i smak hos barna dine. Nydelig var den.

  SvarSlett
 8. Jeg er så begeistret for prosjekter med perler, og dette er jo så lekkert!
  Også så skjønn adventskalender, guttene mine lage også slike, men ingen i år.
  ØØnsker deg en riktig god helg.

  SvarSlett
 9. Å, så koselig kalender lillesøster har laget! Hun er nok en kreativ liten dame ja. Likte godt perlestrikkinga di også. Nydelige plagg!

  SvarSlett
 10. Nydelig perlestrikk! Luen var også fin :)Kjempekoselig kalender!

  SvarSlett
 11. Så fint pannebånd og pulsvarmere. Og den lua var kjempeflott da!

  SvarSlett
 12. Oj, det var mange perler. Men de ble jo fine da. Og lillesøster er en kreativ ung dame, ingen tvil om det. :o)

  Likte sokkene i forrige innlegg. Må visst snuse på den hælfellingen, har fortsatt ikke funnet en jeg liker på tå-opp-sokker. Disse så jo veldig fine ut.

  Ha en god helg!

  SvarSlett
 13. Hei !

  Det var ei stilig truse med de åtte blada rosene, har du mønster på den ?

  hilsen May-Randi Myhre Nilsen

  mrand-ni@online.no

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for