fredag 8. januar 2010

Prøvelue - og Knitter's Almanac-strikk

Siden jeg er en stor beundrer av Elisabeth Zimmermanns hverdagslige strikkekunst, har jeg i år bestemt meg for å bruke hennes bok Knitter's Almanac som en "veileder" for noen av mine strikkeprosjekter i året som ligger foran oss. Boka er etter min mening artig, selv om den kan se svært lite spennende ut ved første øyekast. Billig er den også.

Prøvelapper har jeg aldri strikket - til det er tålmodigheten min altfor liten. Vil helst komme i gang med det jeg skal lage så snart som mulig. Men en prøvelue før man strikker en jakke eller en genser virket som en god ide. Januarprosjektet i boka er nemlig en Aran-genser eller -jakke - enten etter ferdig oppskrift eller etter eget design. Jeg valgte det siste.

Det tar litt lengre tid å tenke ut ting for egen maskin - etter å ha satt sammen flettemønstre fra flere mønsterbøker endte jeg opp med denne sammensetningen. Luen har en brå felling i toppen og en rillestrikket kant nederst som jeg strikket på til slutt.

Jakken som jeg så vidt har begynt på har de samme mønstrene som lua. Garnet er Heilo fra lageret mitt - har 1kg av dette, så det bør jo bli nok. Håper på masse strikketid i framover så jeg rekker å få laget jakken ferdig før neste månedsprosjekt.

9 kommentarer:

 1. Det var kjekk prøvelapp, sånne kan lage. Blir spennede å se månedens prosjekt hos deg, får ta en titt i boka jeg også. Har nemlig er drøm om en genser ,-)

  SvarSlett
 2. Smart å lage "prøvelue" istedenfor prøvelapp, og så mye mer brukanes da gitt :) Og lua ble virkelig fin!

  SvarSlett
 3. Hei på deg. Jammen har du laget mye fint du også. Både sokker, votter, pulsvarmere med mere. Synes pulsvarmerne med fletter var kjempefine. Har noe tynnt ullgarn liggende...... Har nesten alltid noe garn liggende :)
  God helg til deg.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Synes prøvelapp-lua di ble veldig fin. Lykke til med jakka også.
  Berit

  SvarSlett
 5. Lurt å starte med lue, da får du jo et sett når genseren blir ferdig. Nydelig mønster og fin farge, dette tror jeg blir bra. :o)

  SvarSlett
 6. Så artig med prøvelue, den kan du til og med bruke - i motsetning til en prøvelapp :) Det blir spennende å se jakka når du kommer så langt!

  SvarSlett
 7. Lueprøvelapp var smart!
  Jeg strikker alltid prøvelapp (har dumma meg ut et par ganger), men prøvelappen blir ofte til lpmme, så da gjør den jo nytte for seg.
  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 8. Flott prøvelapplue du har strikka !! Eg er ikkje så flink å strikke prøver og det har vel straffa seg innimellom. men som regel går det bra:))

  SvarSlett
 9. Så flott en prøvelapp, dette er jo prøvelapp helt etter min smak. Gleder meg til å se jakken din! Ha en flott dag, klem

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for