mandag 4. januar 2010

Romjulssysler i svart, hvitt og grått

Ikke så mange farger å spore i dette innlegget. I romjulen har jeg syslet med små prosjekter som har vært raske å av pinnene.

Hos Hobbyugla fant jeg oppskrift på noen stilige heklede pulsvarmere - de måtte jeg bare prøve. Heklet i svart merinoull ( babygarn ) med heklenål nr. 3. Mønsteret er litt vanskelig å fram på bildet pga. det mørke garnet. Nå tror jeg at jeg har funnet ut hva alpakkarestene mine skal brukes til.

Har tredd flere perler også. Det føles som om det å tre perlene på tråden tar dobbelt så lang tid som å strikke pulsvarmerene, men en titt på klokka forteller meg jo at det ikke er tilfelle. Oppskriften er fra et bilag til det danske bladet Hendes Verden.

Fikk boka "Selbustrikk" til jul av min mor. Siden jeg i min ungdom tilbrakte et år på folkehøgskole i Selbu, har jeg jo en aldri så liten tilknytning til stedet. Jeg ble fristet til å sette i gang med mønsterstrikk og endte opp med disse barnevottene. Mønsteret til disse fant jeg i Raumagarns oppskriftshefte nr. 1. Vottene i boka er stort sett strikket med tynt garn på tynne pinner, og det hadde jeg ikke i lageret.

En av lillesøsters julegaver var en materialpakke til tovede isbjørner. Denne karen laget vi i fellesskap, det var nødvendig med stor tålmodighet med filtenåla for å all ulla til å henge sammen.

Men selv isbjørnen synes det er litt kaldt nå om dagen, så han har inntatt pepperkaketunet vårt - og skremt alle de andre beboerne langt av gårde. Nå er det forresten bare smuler igjen av pepperkakehusene også - kanskje han var sulten?

Hekleenglene som Sylke har laget oppskriften til har vært ferdige en stund. Men glorien og opphengstråden manglet. Mannen min syntes jeg burde tegne ansikt på dem også, men jeg tror nok de er finest uten. Med mine tegneferdigheter kunne de gjerne komme til å bli skumle. Tror ikke jeg vil pakke disse ned i julepynten - engler har man jo bruk for hele året.
Sylkes blogg Lysstreif er forresten en nytelse å lese - der er mange kloke ord og fine bilder som kan varme frosne vinterhjerter.

11 kommentarer:

 1. Så mye fint du har laget, alt var flott på sin måte. Likte spesielt godt pulsvarmerne med perlene. Og isbjørnen ble jo bare kjempesøt!

  Så hyggelig at du har heklet engler etter oppskriften min. Da vet jeg også at beskrivelsen var forståelig :)

  Takk for hyggelige ord om bloggen min, det varmer - det er alltid koselig når du stikker innom og legger igjen en kommentar :)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så mye flott på en gang! Likte alt jeg;)
  Engler har også jeg framme hele året, synes det er koselig;)
  Ha en fin dag videre og klem;)

  SvarSlett
 3. Så flinke dere er! Som ekstrønder satte jeg ekstra pris på Selbuvottene og isbjørnen var en skikkelig sjarmis:-)

  SvarSlett
 4. Flotte vottar/pulsvantar du har strikka og hekla. Skal prøve meg på dei hekla pulsvantane, dei var ikkje dumme!

  SvarSlett
 5. åh, så mye fint du har syslet med! Englene her jeg også sikret meg. Vottene er lekre, men aldri om jeg orker sånt. De øverste pulsvantene ga meg en ide om hva jeg kan bruke et effektgarn til som jeg har liggende :)

  SvarSlett
 6. Så hyggelig at du har prøvd å hekle pulsvarmerne og jeg regner med at oppskrifta var forståelig, det ser ihvertfall slik ut på bildet :-)
  Jeg har planer om å strikke noe ala selbuvotter snart, de er jo så fine. Men så er det å få tida til å strekke til, jeg har sikkert tusen prosjekter i kø :-)

  SvarSlett
 7. Så produktiv du har vært i julen! Jammen er englene du har laget kjempesøte!

  SvarSlett
 8. Hei Solveig.
  Perlestrikk måå jeg visst snart prøve meg på, det blir så fint, men jeg kvier meg for alle de perlene som må tres...
  Oppfordrer deg til å lage ditt neste innlegg i blått: Blått er flott. Håper du er med på fargeleken fortsatt.
  Hilsen Judith

  SvarSlett
 9. Så mykje flott du har laga!! Ha ei fortsatt fin veke.

  SvarSlett
 10. Hei Solveig ! Surfa litt rundt omkring og hamna her hos deg. Kjempeflott nålefilta isbjørn !!

  Er enig med deg, englar har vi oppe heile året her i hus !

  Du har ein koseleg blogg og har laga masse pent. Eg titter heilt sikkert innom igjen.

  Ha en fin kveld vidare.

  SvarSlett
 11. Synes også det er kjekt å pusle med småprosjekter, og her var det mye fint. :o)

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for