torsdag 28. januar 2010

Sylkes heklesokker

Strikker og strikker på jakka mi. Nå er det bare det vanskeligste igjen. Derfor er det greit å koble av med noen mindre og enklere prosjekter innimellom.

Dette er Sylkes Heklesokker. Disse var både morsomme å hekle og gode å ha på seg. De er heklet i 2.sorterings sokkegarn fra lageret og pyntet med et kjedemaskebroderi i flerfarget restegarn oppå. Synes forøvrig det er lettere å oppnå god passform med strikking enn med hekling - omgangen forskyver seg alltid litt fra runde til runde. Strevde fælt med å hjertene like store - dette er mitt tredje og beste forsøk, men det ble langt fra perfekt.

10 kommentarer:

 1. De ser riktig gode ut disse, men du sier det er lettere å få god passform ved strikking. - Det kan jeg godt tenke meg. Strikk er liksom mer fleksibelt.
  Jeg ble så nysgjerrig på jakka di - gleder meg til å få se den ferdig;)

  SvarSlett
 2. Moro å se dine sokker, og fint med hjerter!

  Hos meg forskyver omgangen seg ikke når jeg lukker hver runde med en kjedemaske og en merketråd imellom (prøvde å beskrive dette i mønsterbeskrivelsen) og passer på hvor jeg hekler den første masken i neste runde. Etter noen rader ser du om merketråden blir liggende på skrå. I så fall har du heklet i maskeleddet til venstre for masken fra forrige runde. Men om du begynner i maskeleddet til høyre, altså tett ved kjedemasken, blir merketråden liggende helt rett - og omgangen forskyver seg ikke :)

  SvarSlett
 3. De sokkene har jeg også så lyst til å hekle. Er på gjøre-listen min. Synes dine ble riltkg søte med hjertet på, og det er ikke lett å brodere på heklede ting, jeg har prøvd mange ganger, med svært varierende resultat. Ønsker deg en god helg.

  SvarSlett
 4. Takk for kommentar hos meg. Når det bare er en ørliten forskyvning, så har du nok gjort som beskrevet ;) Det er jo slik at ved rundhekling vrir maskene seg bitte litt, nesten uansett hva man gjør. Men som du sier, det merkes ikke når man har på sokken.

  Har også tenkt at jeg skal lage en liten forklaring på dette med rundhekling. Det kan jo hende at noen ikke riktig vet hvordan de skal hekle overgangen mellom rundene. Holder forresten på å hekle et par sokker i tynnere garn, bilder kommer etter hvert.

  Ha en riktig god helg, klem fra meg!

  SvarSlett
 5. Kjempeflotte heklesokkar!! Ønskjer deg ei fin helg.

  SvarSlett
 6. Artig med hekla sokkar. Dei var flotte :) Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 7. Skikkelig fine heklesokker, flott med hjerter på, ynskjer deg ei god veke:))

  SvarSlett
 8. Så søte de hjertesokkene ble!

  SvarSlett
 9. Fine disse også. Jeg har også tatt ut mønster og vurderer å lage dem.... når jeg er lei av strikkingen *hehe*

  SvarSlett
 10. Jeg sliter også med masker som forskyver seg. Men det finnes jo gode råd heldigvis. Og sokkene ble fine de. :o)

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for