fredag 16. april 2010

Kontstrikket lue og pjonevotter

Tidligere i vinter prøvde jeg meg på kontstrikk. Jeg har bare ikke fått festet trådene før nå. Det var egentlig ganske morsomt, men litt tidkrevende - så jeg vet ikke om det blir så mye mer av den sorten. Har så mange andre planer.....

Pjoner litt innimellom - det er en ganske takknemlig teknikk. I tykt garnet er et par votter ferdige på 1-2-3. Dessverre har jeg lagt meg til en liten uvane. Selv om jeg bruker samme antall masker ender den siste votten nesten alltid opp med å bli mindre enn den første. Fullt så ille som det ser ut på bildet er det dog ikke. Håper det jevner seg etter noen dagers bruk.

Har speilvendt mønsteret nederst på vott nr. 2, men maskene oppfører seg annerledes når man flytter dem den andre veien. Når man lager mønster med flere farger er det etter min mening ingen teknikk som kan konkurrere med strikking.

Har vært ute og fotografert litt i dag også. Det blomstrer så flott i solveggen, og sommerfugler og humler flyr fra blomst til blomst. Herlig tid!!!

12 kommentarer:

 1. Konststrikk ser moro ut, og det ble ei flott lue.
  Vottene i innlegget under her var kjempeflotte. Jeg likte godt det mønsteret. Jeg har ikke noe erfaring med å strikke mønstrede votter, men det er en av de tingene som står høyt på ønskelista mi over ting jeg bare må gjøre en gang:)

  SvarSlett
 2. Flott lue, og skikkelig flotte votter. Også ser jeg at hageblåputene dine blomstrer allerede. Heldiggrisen! Mine står enda i knopp, og det blir neppe blomstring på enda en uke.

  SvarSlett
 3. Kjempestilig lue ! Det er artig å strikke kontstrikk :) Du er litt av ein racer på å pjone vottar ! Har prøvd det, men det har aldri blitt noko produkt av det :)

  Ønsker deg ei god helg !

  SvarSlett
 4. Så flink du er som prøver ut nye teknikker, kontstrikk og pjoning, her går det unna! Fine plagg blir det også, vottene ser da virkelig gode og tette ut!
  Det er blitt deilig vår hos deg også ser jeg, gleder meg til varmen tar seg opp!

  Klem fra meg, og god helg!

  SvarSlett
 5. Det var en morsom lue! Enig meg deg i at ingenting slår strikking når det gjelder mønster i farger. Blomstervottene i forrige post likte jeg godt :-) God helg!

  SvarSlett
 6. Morsomt å prøve forskjellige teknikker, både luen og vottene ble veldig fine!

  Ha en god helg :)

  SvarSlett
 7. Artige teknikkar, og flotte produkt. Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 8. De se svært ud , men vældig fint , og tak for kommentar på min blog . :-)

  SvarSlett
 9. Flott lue og votter. Det må være morsomt og prøve andre teknikker også. Flotte ble de. Nydelige votter i forrige innlegg også!

  SvarSlett
 10. Kjempeflott hue og vottar! Så artig å prøve andre teknikkar! Ønskjer deg ei fin helg!

  SvarSlett
 11. Gøy å prøve ut andre teknikker, luen ble fin den. Og de vottene ser deilig tykke og varme ut. Likte veldig godt de strikkete i forrige innlegg også.

  SvarSlett
 12. Den luen var jammen fin, vottene også!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for