torsdag 20. mai 2010

Elvesokker og fargerikt tanntroll med hull

Kunne ikke motstå fristelsen til å strikke Kalajoki River Socks - måtte til og med tigge garn hos min eldste datter mot at hun skulle sokkene.
(Storesøster har nemlig et lite garnlager selv - som for det meste består av presanger fra farmor)

Sokkene er oppkalt etter en finsk elv og her sees tydelig "elven" som bukter seg nedover sokken. Mønsteret er laget av Tiina Seppälä og finnes gratis på Ravelry. Sokkene var morsomme å strikke og de har god passform. Mellomsøster har allerede bestilt et par, hun også.

Så over til tanntrollet - hadde bare alle tanntroll vært som dette. Falt for fristelsen til å strikke Lacy Baktus etter at jeg fikk se det hos Liv. Noen ganger "ruger" jeg på oppskriftene i lange tider -andre ganger må jeg bare sette igang straks. Dette sjalet var av sistnevnte kategori. Har brukt Sandnes Mini Palett og pinner nr. 3. Litt stikkete, men det blir forhåpentligvis mykere etter å ha blitt brukt en stund.

Blir så glad av å strikke med så fine farger

11 kommentarer:

 1. Her var både sokker og skjerf lekre, jeg er litt lei av å strikke Bactus, men brukte du mange nøster? Kanskje det er verdt et forsøk?

  SvarSlett
 2. Fine både sokker og sjal. Og jeg har faktisk begge på planlagtlisten min, så da er det kjekt å se andres versjoner først.

  Artig med unger som har eget garnlager. Det lover bra! :o)

  SvarSlett
 3. Hvor er dine ting bare nydelige!!! Strømperne må jeg strikke , når jeg er færdig med alt det andet ...:-))) Selvom jeg umiddelbart har lyst til at kaste mig over dem her og nu , haha :-)) God dag til dig i det norske.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for raskt hyggelig svar på bloggen min, har noe lekkert Drops delight som venter på å bli brukt og en lacy bactus var ikke dumt nei , igjen tusen takk :)

  SvarSlett
 5. Kjempefine, jeg kommer nok til å be om hjelp til noe oversetting :)

  SvarSlett
 6. Når ungene har eget garnlager vet man at man har gjort noe riktig her i livet :) Kule sokker! Jeg har også laget disse og var superfornøyd med mønsteret. sjalet lagres bak øret :)

  SvarSlett
 7. Kjempelekre ting som vanlig, og så nydelige farger da!

  SvarSlett
 8. Kjempeflott sokker og sjal. Sjalet har jeg strikket selv og bruker det mye. Men de sokkene har jeg lyst til å prøve meg på......

  SvarSlett
 9. For noen flotte sokker!
  Og fin varinat av sjalet også. Den utgaven har jeg ikke prøvd meg på, kanskje den må prøves :)

  SvarSlett
 10. Så fine elve-sokkene dine ble da :-) Likte mønsteret godt selv også. Men sjalt dtt var jo bare herlig i glade farger! Skikkelig fargevitaminer det der :-)

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for