mandag 29. november 2010

Spiralvotter og vintertiger

Fikk noe nytt garn i hus som måtte prøves til pjoning - Toppull fra Sandnes Garn. Det fungerte bra. Brukte heklenål i stedet for pjonekroken siden garnet var litt løst spunnet. Disse heter spiralvotter - veldig enkelt mønster. Etter kanten i bakre maskeledd pjoner jeg to av hver farge i fremre maskeledd helt opp til fellingen. Tommelen og fellingen øverst kan lages i ensfarget garn hvis man ønsker. Det er enklere.

Dette er pulsvarmere med det flotte navnet Vintertiger. Laget hull til tommelen og noen ekstra omganger øverst - ellers har jeg fulgt oppskriften. De brune stripene er litt opphøyde i forhold til de hvite.

Mønsteret finnes i Monicas nyutgitte bok som heter Pjoning i mitt hjerte. Fikk den i hus på lørdag - og som dere ser er den allerede tatt i bruk. Ei spennende bok med oppskrift på mange ulike plagg. Det er mange flere ting jeg har lyst til å prøve meg på. Boken kan bestilles på Pjoneriet. Pjoning er kjempegøy og kan anbefales.

12 kommentarer:

 1. Åhh, de er kjempeflotte!
  Skulle ønske at jeg kunne pjone!

  Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Flotte vottar og pulsvarmarar! Eg har aldri forsøkt meg på pjoning, men det ser spennande ut.

  SvarSlett
 3. Så fine votter og pulsvarmere du har laget. Det blir flotte mønstre med pjoning!

  SvarSlett
 4. Så vackra vantar och pulsvärmare i härligt mönster och färger!
  Ha en bra dag!

  SvarSlett
 5. Flotte pulsvanter og votter. Pjoning er flott:)

  SvarSlett
 6. Jeg tror jeg pjonet en gang ved en feiltagelse. jeg skulle hekle votter, men tante sa jeg hadde pjonet. Helt uforberedt i allefall;)
  Det ser jo nesten ut som det er varmere enn vanlig strikkede ting. Stemmer det?

  SvarSlett
 7. Det var knallstilige votter!

  SvarSlett
 8. Åh så fine de vottene ble. Er jo så glad i striper jeg, men pjoning kan jeg ikke. Men moro å se andre som har pjonet forskjellige ting.

  SvarSlett
 9. Fine! Jeg fryser alltid på hendene, så jeg elsker votter og pulsvarmere. Stilig mønster på disse. :o)

  SvarSlett
 10. Hei, så fin blogg du hadde! Masse spennende strikkeoppskrifter her jeg kunne tenke meg å prøve... kommer nok til å titte innom her ofte :-)

  SvarSlett
 11. Kjempefine votter! Kult mønster. Jeg kan ikke pjone selv, men har et par med votter som er pjonet og de er knall gode. Kanskje jeg må lære meg det :)

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for