fredag 14. januar 2011

Litt av jentenes gaveproduksjon

Noe ble det ikke tatt bilde av - det ble pakket inn før jeg visste ordet av det, men jentene har også i år vært flittige med håndarbeid før jul. Merker at eldstemann har mer lekser - hun tar ikke så fort til håndarbeidet som tidligere.

Mellomsøsters kose-elefant laget av blå velurgardiner. Den har nå flyttet til hennes kusine som er fire år. Dette var ikke noe lett prosjekt.

Noe som derimot gikk adskillig fortere og lettere var pulsvarmere til lillesøster. Heklet i staver og sydd sammen i siden med en åpning til tommelen. Perfekt match til denne lua.

Storesøster lærte seg å strikke med perler i adventstiden. Dette ble koselige venninnnegaver som ikke tok allverdens med tid. Oppskriften finnes i Strikkeboka av Gerd Fjellanger.

Måtte dikte mønsteret på disse, siden vi bare hadde et begrenset antall perler av denne typen til rådighet. Strikket på pinner nr. 2,5 i Baby Ull og Sisu.

5 kommentarer:

 1. Så flotte strikke-arbeider og den lille elefanten var jo nydelig da:)

  SvarSlett
 2. Jentene begynner å bli veldig flinke, ser jeg!
  Og under har det kommet flotte sett med luer og votter likedanne!

  SvarSlett
 3. Flinke jenter. Så koselig at døtrene dine kan kose seg med håndarbeid. Det er ikke så vanlig lenger. Pulsvantene var kjempeflotte. Heldig er de venninnene som får disse.

  SvarSlett
 4. Så flotte ting dei har laga. Flinke jenter du har!! Heldige dei som er veninner med dine døtre.

  SvarSlett
 5. Flotte saker jentene har laget - de har vel arvet håndarbeidsinteressen din:-)

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for