mandag 5. september 2011

Loppemarkedkupp og nye ferdigheterPå loppemarked kan man gjøre mange gode kupp - noen ganger kommer man hjem med ting man ikke vet helt hva er, man bare vet at det er noe man kanskje kan ha bruk for. Denne innretningen fikk jeg for 20 kroner - visste det var noe håndarbeidsrelatert. Vel hjemme bladde jeg opp i gammel bok jeg kjøpte da biblioteket hadde utsalg - og der fant jeg både bilde av en lignende modell og oppskrift til hvordan den kunne brukes.


Noen som vet hva det er?????Det kalles en båndvev - og nysgjerrig som jeg er måtte jeg straks i gang med å teste ut hvordan den virket. Med de fargene jeg hadde til rådighet av mercerisert bomullsgarn, (som skulle være det letteste å begynne med) laget jeg dette bomullsbåndet i løpet av et par timer. Morsomt arbeid som gikk fort unna. Trenger litt trening for å jevne kanter, men det gjelder vel her som med alt annet at "øvelse gjør mester". Slike bånd blir faste og sterke og kan brukes til belter, seler, gitarrem, veskehåndtak eller hva man måtte ønskeNå har jeg lyst til å lære å lage hårbånd og belte til bunaden - så kanskje neste konfirmant kan et hjemmelaget eksemplar av det også.


6 kommentarer:

 1. Jøss, dette var fint. Ja, sett i gang å lage bunadband. Kanskje eg kan kjøpe hos deg når eg skal til på neste bunad..

  SvarSlett
 2. Dette var skikkelig artig ! Å så flink du er som har fått det så jevnt og fint ! Har aldri sett korleis ein gjer det. Hadde vore artig å prøvd det.

  Sikker på du kjem til å lage masse fint !

  Ønsker deg ein fin mangdag vidare:)

  SvarSlett
 3. For eit kupp du gjorde der, og så flott band du allerede har laga :)
  Du kan gå inn på Tåsen Quiltelag sine sider, der finn du framgonsmåte til strikkeveska.

  SvarSlett
 4. Så spennende. Og så flink du er som faktisk fikk det til så bra :)
  Stikk gjerne innom bloggen min. Mitt første blogglotteri er i gang og premien er kjempeflott. Ta sjansen da vel!

  SvarSlett
 5. Så flott resultat på første forsøk! Blir spennende å se de neste båndene du lager.

  Ønsker deg en fin søndag :)

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for