mandag 14. november 2011

Lue i kontstrikk - med oppskrift

For en gangs skyld har jeg strikket noe "på bestilling".
Forhistorien er slik:
Ei venninne av meg har en sønn på 12 år som har en liten "butikk" på rommet sitt - han selger håndarbeid og andre småting for å skaffe penger til fattige barn i Russland (et imponerende initiativ - han har samlet inn nesten 20 000kr). Min venninne fikk med seg noe fra overskuddslageret mitt, bl.a. denne lua. Hun som kjøpte den likte den så godt at hun ønsket seg en til i andre farger. Det måtte jeg jo prøve å hjelpe til med.

Siden lua var strikket uten oppskrift, måtte jeg ha den første lua hjem igjen for å se hvordan jeg hadde laget den første. Måtte også justere litt på maskeantallet siden hun hadde kjøpt en annen type garn enn det jeg opprinnelig brukte. Denne gangen har jeg skrevet ned oppskriften. Man vet jo aldri.


Luen er strikket i Iglo fra Trysil Garn på p. nr. 6. Den er ganske løs og luftig så den klemmer ikke så hardt på krøllene. Tre heklede snurrer pynter opp på toppen. Kontstrikk er tidkrevende og plundrete, men det er artig med noen utfordringer i blant. Du må gjerne prøve oppskriften min, men vær klar over at den ikke beskriver selve kontstrikkingen. For en nærmere innføring i kontstrikk anbefaler jeg et besøk på siden til Solveig Orstad Teigen - Strikketeigen Her finnes oppskrifter og framgangsmåte til kontstrikk og dobbeltstrikk blant annet.

3 kommentarer:

 1. Ja det var verkligen konst stickning!
  Så duktig du är som har fått till en så vacker mössa!
  Ha en bra dag!

  SvarSlett
 2. Artig og fin hue. Ja, det ser ut som det er litt arbeid med slikt mønster. Men resultatet er flott. Flink gut som samler inn pengar til fattige barn.

  SvarSlett
 3. Morsom kontstrikklue i glade farger! For et godt prosjekt gutten har engasjert seg i. Beundringsverdig. Ha en fin dag!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for