mandag 23. juli 2012

Lovikkavotter til en hel familie

Ferieturen i år gikk til Sverige, og hva var vel da mer naturlig enn å strikke Lovikkavotter. Etter å ha funnet inspirasjon på Ingunn sin blogg, pakket jeg ned mønster, pinner og litt garn. Har tenkt å gi vekk disse til en familie vi kjenner.


De to  øverste parene er i voksenstørrelse. De er strikket av Lovikkagarn fra Jârbo som ble handlet inn på turen. Pinner nr.5 og tykt garn gjør at de blir tette og gode uten at de trenger å toves.


De to minste jentene i familien skal få disse vottene som er strikket i Pt3 og tovet på hhv 30 og 40 grader. Brukte maskeantallet til damestørrelsen på begge to.


Den eldste jentas votter er strikket i Ulrikka fra Nille og tovet på 40 grader. Her strikket jeg herrestørrelsen. Alle vottene er børstet på innsiden.

Oppskriften fant jeg i boken Strikk deg varm av Anita Gunnars. Det finnes også beskrivelser på nettet. Strikkeoppskriften finnes bl.a her - og en utførlig beskrivelse av hvordan man vasker, børster og broderer på vantene finner du på bloggen Rät & Avig. I stedet for Lovikka-garn kan man bruke Naturgarn fra Gjestal eller et annet tykt ullgarn. 

6 kommentarer:

 1. Mange fine vottar! Dei som får desse vert nok glade og held vsrmen til vinteren. Sjølv om det er kald ut no og, så treng ein ikkje vottar nett endå. Heldigvis.

  SvarSlett
 2. Så fine votter du har strikket :-) så myke og varme, og med så fine broderier på. Fortsatt god sommer (selv om vi strikker for vintern ;-)

  SvarSlett
 3. Så flotte farger på vottene, alle var fine på sin måte! koselig at hele familien får like votter da;)

  SvarSlett
 4. Her var mange fine vottepar,ser varme og gode ut. Kjempefine gaver. Trur eg hadde noko liknande vottar då eg var liten.

  SvarSlett
 5. Så mange fine vottepar. Eg er imponert over at du ikkje vart lei. ;) Ønskjer deg ei fin veke.

  SvarSlett
 6. Vottene dine ble kjempefine! Jeg har aldri prøvd lovikkagarn, men det er vel det garnet som skal brukes antakelig. En fin samling til gavekorga så lenge. Godt å være ute i tide.

  Fortsatt god sommer!

  Klem

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for