fredag 10. august 2012

Pulsvarmere i ulike utførelser


Herrepulsvarmere fra boken "Knits men want" - en bok med ti ulike oppskrifter som visstnok skal være de eneste ti man trenger når man skal strikke til den mannlige delen av befolkningen. Boken har også mange morsomme kommentarer om hvilke plagg menn vil ha og hvorfor. 


Pulsvarmerne er like foran og bak, så de passer like godt til begge hender. Jeg har strikket i Raggi fra Järbo Garn - innkjøpt på ferieturen til Sverige tidligere i sommer. 


Har også laget et par av Ingunns pulsvarmere som jeg fant fremgangsmåte på i bloggen hennes. Strikket i Drops Alpaca. Brukte i underkant av et nøste. Begge de store jentene har ønsket seg disse, men foreløpig ligger de i gavekassen.


Helt enkle pulsvarmere som er strikket i dobbel perlestrikk og sydd sammen til slutt. Det er ikke lett å se, men slik er det. Det som er spesielt med disse er at de er strikket rett fra ulla. Traff en dame som holdt på med dette på et marked, og nysgjerrig som jeg er på alt nytt måtte jeg jo prøve. 


Ulla er fra sørlandske villsauer, og er ikke behandlet på noe vis. Til og med vaskingen skjer etter strikking. Den sorte ulla er sterk og med lange fibertråder - den lysegrå er myk og sliter lett.
  

Jeg trakk ut lange fibre fra ulldotten mens jeg strikket. Litt av et tålmodighetsarbeid, man måtte være forsiktig for at "tråden" ikke skulle slite - noe den forresten gjorde likevel med jevne mellomrom. Det blir neppe en vane å strikke på denne måten, men det var gøy å prøve.  

4 kommentarer:

 1. Her var mykje flott, og så artig å strikke rett frå ulla då. Resultatet vart jo flott. God helg.

  SvarSlett
 2. Flotte deilige fine, spennende...
  Har du ikke tenkt på å spinne ulla da?
  Det er jo også veldig artig
  Ha uansett en riktig flott søndag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Må vel kanskje prøve meg på spinning også etter hvert - det virker moro. Og det er iallfall lettere å strikke av et garn som er spunnet......

   Slett
 3. Fine pulsvarmere til karer! Artig at du har brukt oppskrifta mi og linka til bloggen min. Det ga økt besøkstall! Stilig med disse du strikka av ulla. Greit med pulsvarmere, det er fort gjort selv om "garnet" kan være en utfordring.

  Ha en flott mandag!

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for