fredag 12. oktober 2012

Båndveving - ny kunnskap

Lenge siden forrige innlegg, ser jeg. En av de største grunnene til det er at jeg har startet på bunadkurs igjen - hovedsaklig for å sy jakke til meg selv, men jeg syr også bunad til mellomsøster samtidig. Da blir det lite tid til annet håndarbeid - og dermed få ferdige prosjekter. 


I tillegg til selve bunadkurset går jeg også på beltekurs - dvs. jeg lærer å lage vevde bånd. Disse brukes som belte til bunaden og til hårbånd. Kjempegøy å lære noe nytt. Det gjenstår fremdeles mye øvelse før alt er perfekt, men samtidig så er det jo håndarbeid og da har det vel lov til å være litt ujevnt. 

Dette er beltet til mellomsøsters bunad - det mangler bare sølvspenner til å kneppe det sammen med. 

7 kommentarer:

 1. Så flott det var, og så kjekt det må vera å læra det. God helg :)

  SvarSlett
 2. Ååå dette er noko eg kunne tenkt meg å lære også! Bestemor mi var ein kløpper på slikt! Men eg rakk dessverre ikkje å lære meg det før ho fekk slag og gløymde det vekk:-(

  SvarSlett
 3. I mine øyne ser dette båndet perfekt ut! Så kjekt å kunne lage det selv, men skjønner at bunadssøm tar tid. Lykke til med arbeidet! Hadde vært koselig om vi fikk ta del i prosessen.

  God helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Hei!
  Jeg ble mektig imponert over alt det flotte arbeidet du har lagt ut bilder av. Jeg søker på nettet etter mønster og fremgangsmåte for å veve et slikt belte. Har i vinter sydd Mo forkledet og blusen og vil så gjenre veve beltet. Men, hvor finner man nønster? Er dette det vi kaller for grindvev?
  Veldig taknemlig for svar.

  Janne Dalberg
  Fetsund

  SvarSlett
 5. Flott håndarbeid!!
  Jeg har også akkurat gått kurs i å lage hårband og belte. Men vet du hva man gjør om tråden i renninga ryker??

  mvh Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror vi knyttet på en ny tråd som vi festet med en knappenål i det vevde båndet. Etter en stund kunne vi klippe den av helt inntil. Men jeg husker ikke helt om vi vevde rundt to tråder et stykke. Det er ikke så ofte jeg har opplevd det. Lykke til!

   Slett
 6. Flott håndarbeid!!
  Jeg har også akkurat gått kurs i å lage hårband og belte. Men vet du hva man gjør om tråden i renninga ryker??

  mvh Merete

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for