mandag 22. mars 2010

Grønt mellom vinter og vårNår jeg titter ut av kjøkkenvinduet er det fremdeles ganske hvitt og vinterlig, selv om snømengden minker fra dag til dag.

Mens man venter på at det skal bli grønnere ute, kan man jo lage noe grønt. Disse Kerttu-sokkene er sendt til Sol som en Pay-It-Forward-gave. Sokkene er morsomme og raske å strikke - liker at det finnes fine mønstre til litt tykkere garn. Har strikket dem i Viking Sportsragg på pinner nr. 3,5.

Sokkene ble stappet oppi en kurv som er heklet av vanlig husholdningshyssing og pyntet med en hjemmeheklet blondekant. Oppskrift til kurven finner du her. Hekleblonden har jeg funnet mønsteret til i en bok. Det går fint an å bruke kjøpte blonder.

Restene av det grønne garnet var som skapt til Alligator-pulsvarmerne. Hadde tenkt at de også skulle ut av huset, men de endte opp hos storesøster som absolutt "trengte" et par nye pulsvarmere. Hun har jo ingen fra før.............

I solveggen er det tydelige tegn på at våren er i anmarsj. Krokusen har blomstret et par dager, og i går så jeg både en veps og en sommerfugl.

NYT DE FINE DAGENE

9 kommentarer:

 1. Så mye fint du har laget - i vårfarger ;) Det ble også veldig flott med den heklede kanten på kurven.

  Ønsker deg en god uke, klem :)

  SvarSlett
 2. Ja det er deilig når man ser at det begynner å minke på snøen ute:)
  Flotte sokker, det var et artig mønster på dem og så var de så grønne og fine:)

  SvarSlett
 3. Våren kommer nok selv om det er vanskelig å se vårtegnene iallefall her hos meg. Flotte sokker og den heklede kurven med blondekanten var råstilig!

  SvarSlett
 4. Fine ting du har strikka og hekla. Du er flink til å finne mønster, kjekt at du linkar!

  SvarSlett
 5. Så mye fint du har laget! Kerttu-sokkene tror jeg må bli ett av mine nærmeste strikkeprosjekt også for nå har jeg sett de så ofte og de ER flotte!

  SvarSlett
 6. Så flotte sokker og pulsvanter!! Grønt er vårens farge;)
  Flott kurv av hyssing; kanskje vært noe for meg også;)
  Nyt kvelden og klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Så masse grønt og fint du har laga, flotte sokker og pulsvarmere for ikkje å gløyme korga!! Superfine ting, ha ein god kveld:))

  SvarSlett
 8. Grønt er bare lekkert - det er helt klart, enten det er på nyutsprungne krokus eller fine strikketing. Likte så godt den hyssing-kurven din - det var en god ide å prøve ut :-) Sokkene og pulsvantene var også flotte. Snakk om vårstemning!

  SvarSlett
 9. Herlig grønn farge! Har en kilo av den fargen som skal bli kragejakke, det var bare det å komme i gang...

  SvarSlett

Skriv gjerne en liten hilsen - det blir jeg glad for